Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας


Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας & διαδηλωτών έγιναν σήμερα στην Αθήνα λίγο πριν και μετά την λήξη των μαζικότατων συλλαλητηρίων κατά των τελευταίων αντιλαϊκών μέτρων της Κυβέρνησης του Μνημονίου. Κάηκαν αυτοκίνητα και πυρπολήθηκαν καταστήματα και ένα ξενοδοχείο από μπαράζ μολότοφ.
Ομάδες νεαρών και κουκουλοφόρων «γνωστών - αγνώστων» ξήλωναν πεζοδρόμια και πετούσαν τις πέτρες σε αστυνομικούς που τους απαντούσαν με μαζική χρήση δακρυγόνων. Γενικά η ατμόσφαιρα στο κέντρο ήταν αποπνικτική απο τα δακρυγόνα.
Ξένα πρακτορεία ειδήσεων χαρακτηρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα «χαοτική» και τις σημερινές συγκρούσεις ως τις χειρότερες από την αρχή της οικονομικής κρίσης.
Μεταξύ των θυμάτων των προβοκατόρων και ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης που προπηλακίσθηκε από δήθεν διαδηλωτές της ΑΔΕΔΥ, η οποία πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το επεισόδιο.
Η άνανδρη αυτή επίθεση έκανε μεγάλη αίσθηση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου. Μάλιστα χρειάστηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη, ο βουλευτής, για να μην λιντσαριστεί από τους προβοκάτορες. Εκτός από τα χτυπήματα στο πρόσωπο, ο Κωστής Χατζηδάκης χτυπήθηκε και στην πλάτη αλλά δεν πήγε στο νοσοκομείο.
Είναι απόλυτα παραδεκτό ότι η σημερινή απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ σημείωσε καθολική επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου