Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

01-12-11 Εκδήλωση Νέο Σχολείο και Πολιτισμός:«Παπαδιαμάντης - Ελύτης - Γκάτσος - Τσίρκας: εκατό χρόνια μετά!!!»

Δελτίο Τύπου
Νέο Σχολείο και Πολιτισμός:
«Παπαδιαμάντης - Ελύτης - Γκάτσος - Τσίρκας: εκατό χρόνια μετά!!!»
Το πρόγραμμα «Παπαδιαμάντης - Ελύτης - Γκάτσος - Τσίρκας: εκατό χρόνια μετά!!!» -που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2011 και κορυφώνεται, αύριο 02/12/2011, με την προβολή της καλλιτεχνικής δημιουργίας των σχολείων- αναδεικνύει τον καινοτόμο και δημιουργικό τρόπο δράσης του Νέου Σχολείου. Του σχολείου που δημιουργεί ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με την κοινότητα, με τους πολιτιστικούς φορείς και τους καλλιτέχνες και συμβάλλει στην πολιτιστική ζωή.
Μαθητές και σχολεία από όλη τη χώρα έλαβαν μέρος σε πανελλήνιο διαγωνισμό, που διοργάνωσε το Υπουργείο, για τη δημιουργία βίντεο, μπλογκ και αφίσας, με θέμα τα 100 χρόνια από τη γέννηση και το θάνατο των κορυφαίων λογοτεχνών.
Το πρόγραμμα «κλείνει»  -για να ανοίξει νέους δρόμους-  με τη βράβευση των 12 σχολείων που διακρίθηκαν στη δημιουργία των καλύτερων έργων, σε εκδήλωση που θα γίνει στο Υπουργείο, αύριο 02/12/2011, 10:00-14:00 (αίθ. Γαλάτεια Σαράντη).
Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης  Μπασκόζος,  Διευθυντής του περιοδικού «Διαβάζω» και σχολιαστής ο συγγραφέας Πέτρος  Τατσόπουλος.
Όλο το πρόγραμμα υποστηρίχτηκε από την ηλεκτρονική πλατφόρμα i-create (www.i-create.gr) που δημιούργησε το Υπουργείο Παιδείας. Τα καινοτόμα έργα των παιδιών αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή σημαντικών προσωπικοτήτων της Τέχνης και του Πολιτισμού, ενώ τρία έργα, ένα από κάθε κατηγορία, διακρίθηκαν από διαδικτυακή αξιολόγηση της σχολικής κοινότητας.
Τέτοιου είδους δράσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος, αλλά και της φιλοσοφίας του Νέου Σχολείου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί δημοσιοποιούν τα αποτελέσματα της δημιουργικότητάς τους και τα έργα τους, εκθέτουν την πρωτοβουλία τους σε δημόσιο διάλογο, ανταλλάσουν απόψεις μεταξύ τους αλλά και με την ευρύτερη κοινότητα. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή και αναπτύσσουν συλλογικό και κοινωνικό πνεύμα.
Η συμμετοχή των σχολείων και τα έργα των μαθητών αποδεικνύουν έμπρακτα ότι 100 χρόνια μετά οι αξίες, η έμπνευση, οι στίχοι, τα διηγήματα, τα μυθιστορήματα των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών είναι ΕΔΩ, πηλός της ιστορικής, ηθικής και αισθητικής συνείδησης της νέας γενιάς που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.
Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ.
Τα έργα των μαθητών και το υλικό για την εκδήλωση πατήστε εδώ.
Η εκδήλωση για τη βράβευση των έργων που διακρίθηκαν θα μεταδοθεί ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: http://vod.sch.gr/video/iptv/646

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου