Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ τίμησε τον ελληνικό πολιτισμό

Τιμητικές διακρίσεις σε δημιουργούς

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΤΑ ΝΕΑonline
Τιμητικές διακρίσεις σε εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο απονεμήθηκαν σε εκδήλωση αφιερωμένη στον Ελληνικό Πολιτισμό, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής και διοργανώθηκε από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον ελληνικό πολιτισμό πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Διακριθέντες ήταν ο ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς, ο συγγραφέας Νάνος Βαλαωρίτης, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου, ο ποιητής Δημήτρης Σελάνιος, ο καθηγητής Μουσικολογίας Θεόδωρος Αντωνίου, ο μελετητής της ελληνικής γλώσσας Φρανσίσκο Αντράντος και η ομότιμη καθηγήτρια Βυζαντινής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Γλώσσας στην Οξφόρδη Ελίζαμπεθ Τζέφρις.

Το Πρόγραμμα Πολιτισμικής Πολιτικής του Κέντρου Διεθνών Σχέσεων Weatherhead του πανεπιστημίου Χάρβαρντ στοχεύει στην επανασύνδεση με τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού και τη δύναμή τους σε μέρες απαξίωσης της Ελλάδας και αμφιβολίας για το μέλλον της.

Στην ίδια εκδήλωση έγινε και η επίσημη παρουσίαση της ειδικής εκδοτικής σειράς Harvard Early Modern and Modern Greek Library, της μοναδικής στον κόσμο εκδοτικής σειράς μεσαιωνικής και νεότερης ελληνικής γραμματείας. Η νέα σειρά περιλαμβάνει δίγλωσσες εκδόσεις του σημαντικότερου τμήματος της ελληνικής πνευματικής και λογοτεχνικής παραγωγής την τελευταία χιλιετία, από το τέλος του 11ου έως τον 21ο αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου