Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Μιλούν για αναξιοκρατία και βόλεμα ημετέρων…

Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2011 11:29
| PostAuthorIcon Συντάκτης/τρια: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Εργαζόμενοι φοβούνται να κάνουν τα…παράπονά τους στον Δήμαρχο!

Πολλά τα «μέτωπα» που άνοιξε η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων


Μέτωπα σε όλους σχεδόν τους τομείς έχει ανοίξει η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων. Και αυτό -  όπως τονίζουν συμπολίτες και κύκλοι της αντιπολίτευσης - είναι… μέγα κατόρθωμα, αφού μετρά μόλις ένα χρόνο θητείας στο Δήμο.
Οι προστριβές, οι γκρίνιες και τα προβλήματα ξεκινούν από τους ίδιους τους υπαλλήλους, πολλοί από τους οποίους κάνουν λόγο για μεγάλες αδικίες, αναξιοκρατία και βόλεμα ημετέρων στα διάφορα πόστα. Ειδικά αυτή την περίοδο που καταρτίστηκε ο πίνακας κατάταξής τους, με βάση το νέο βαθμολόγιο – μισθολόγιο, αρκετοί είδαν ευνοϊκή μεταχείριση προς κάποιους συναδέλφους τους και παραγκωνισμό δικό τους και κάποιων άλλων. «Η διαφάνεια, η ισονομία και οι δήθεν ανοιχτές διαδικασίες, τις οποίες συχνά επικαλείται ο δήμαρχος κ. Φιλ. Φίλιος, πήγαν… περίπατο, προκειμένου να βολευθούν οι ημέτεροι», σχολιάζουν όλο και πιο έντονα κύκλοι του Δημαρχείου.

Χωρίς Υπηρεσιακά Συμβούλια;
Αν μάλιστα αληθεύει η πληροφορία ότι κάποιες τοποθετήσεις έγιναν χωρίς σύγκληση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, τότε ο δήμαρχος Φιλ. Φίλιος οφείλει να… λογοδοτήσει στους αδικημένους υπαλλήλους, πολλοί από τους οποίους υπηρετούν χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σήμερα, όπως έλεγαν, βλέπουν να καταλαμβάνουν θέσεις – «κλειδιά», υπάλληλοι με λιγότερα προσόντα και μικρότερο βαθμό, ενώ άλλοι όχι μόνο με υψηλότερο βαθμό, αλλά και πτυχιούχοι τέθηκαν στο περιθώριο, αν και θα μπορούσαν να συμβάλλουν σημαντικά με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου.

Σιωπούν…
Μπορεί να συζητούνται τέτοια περιστατικά μεταξύ των υπαλλήλων, όμως οι ίδιοι αποφεύγουν να κοντραριστούν ανοιχτά με τους κυβερνώντες στο Δήμο, φοβούμενοι για το μέλλον τους, το οποίο ήδη είναι αβέβαιο, με όσα γενικότερα συμβαίνουν στον κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων.
«Δεν ανεχόμαστε την αδικία, αλλά φοβόμαστε και να βγούμε μπροστά, αφού οι εποχές είναι… ύποπτες και δεν μας αφήνουν περιθώρια για τέτοιες αντιδράσεις», έλεγε χθες φανερά προβληματισμένος υπάλληλος του Δήμου.

747 οι υπάλληλοι
Και μιας ο λόγος για τους υπαλλήλους του Δήμου Ιωαννιτών, η Διαπιστωτική Πράξη κατάταξής τους, την οποία υπέγραψε πριν ένα περίπου μήνα ο δήμαρχος Φιλ. Φίλιος, δίνει τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων, μονίμων και αορίστου χρόνου.
Από τους συνολικά 747 οι Μόνιμοι Πανεπιστημιακής Εκ­παίδευσης (ΠΕ) είναι 115 και οι αορίστου χρόνου 18.
Στην κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) μόνιμοι είναι 55 και αορίστου χρόνου 4.
Στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) μόνιμοι είναι 201 και αορίστου χρόνου 87.
Στην κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) μόνιμοι είναι 110 και αορίστου χρόνου 157.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου