Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για την Εργασιακή Εφεδρεία



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  
         ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα, 20-12-2011
Αρ. Πρωτ.: 145
Ταχ. Δ/νση: Αράπη 1A -  45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ. - FAX: 26510 78747
Ιστοσελίδα: www.syldnioa.gr

ΠΡΟΣ : ΔΟΕ
          Κοιν.: Μέλη μας



Ανακοίνωση για την Εργασιακή Εφεδρεία 

Η εφεδρεία και η απόλυση στο Δημόσιο τομέα αποτελούν βασικά στοιχεία του σχεδιασμού του κεφαλαίου και των συμφωνιών των ελληνικών κυβερνήσεων με την τρόικα. Στόχος είναι η συνολική μείωση των δημόσιων δαπανών στο 30 % του ΑΕΠ όπως καταγράφεται τόσο στην έκθεση του ΔΝΤ, όσο και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τη νέα δανειακή σύμβαση. Με αυτά τα δεδομένα, επιχειρείται η συμπλήρωση της πολιτικής των οριζόντιων περικοπών στους μισθούς, η παράδοση των δημόσιων αγαθών της υγείας και της παιδείας στις δυνάμεις της αγοράς και η κατάργηση παντού του δικαιώματος της σταθερής και μόνιμης απασχόλησης, προκειμένου η εργασιακή ανασφάλεια να γίνει ο κανόνας των εργασιακών σχέσεων τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα.
Πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, φορολογούν ακόμα και όσους έχουν ελάχιστο εισόδημα, μετατρέπουν τη ζωή των εργαζομένων σε κόλαση.
Το νέο «φρούτο» της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης με αποδέκτες σε πρώτη φάση 30.000 εργαζόμενους, εμφανίζεται ως η λύση απέναντι στα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα της χώρας την ίδια στιγμή που συνεχίζονται οι  σπατάλες για λειτουργικά έξοδα Υπουργείων.
Οι σχεδιασμοί επέκτασης στο μέλλον του νέου μέτρου και στο χώρο της εκπαίδευσης θα βρουν απέναντι ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να πάψουν να αντιμετωπίζονται ως πειραματόζωα ή ως απλοί αριθμοί. Είναι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν με αξιοκρατία, απόλυτη διαφάνεια και αξιοπρέπεια.
Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει σχετικές αποφάσεις αγωνιστικού σχεδιασμού και δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόλυση εκπαιδευτικού.
Ούτε ένας εκπαιδευτικός να μην απολυθεί, ούτε ένας εργαζόμενος, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα να μη χάσει την εργασία του.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου