Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ενημέρωση της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, σε δημοσιογράφους σχετικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Δελτίο Τύπου
Ενημέρωση της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, σε δημοσιογράφους σχετικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις
Ξεκινήσαμε φέτος, ανακοινώνοντας νωρίτερα το Πρόγραμμα των Γενικών Εξετάσεων, έτσι ώστε οι μαθητές, οι «υποψήφιοι φοιτητές», να έχουν χρόνο στη διάθεσή τους και να είναι το πρόγραμμα στα χέρια τους από τώρα, από τον Ιανουάριο, για να οργανώσουν καλύτερα το χρόνο τους, να προετοιμαστούν και να έχουν λιγότερο άγχος.
Επιλέξαμε, επίσης, να αρχίσουν όσο το δυνατόν αργότερα οι εξετάσεις, έτσι ώστε να μην κλείσουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια σχεδόν αμέσως μετά το Πάσχα, όπως δυστυχώς γινόταν μέχρι σήμερα.
Η προσπάθεια αυτή συνδέεται και με την ανάγκη η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να λειτουργήσει όσο το δυνατόν ομαλότερα και όλοι οι μαθητές να έχουν και το χρόνο να προγραμματιστούν αλλά να έχουν και περισσότερο διδακτικό χρόνο. Αυτός ήταν ο σκοπός μας.
Φέτος, λοιπόν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις ξεκινούν 21 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 5 Ιουνίου. Υπάρχει όλο το πρόγραμμα στην διάθεση των μαθητών.
Θέλω να πω επίσης, ότι οι μαθητές έγκαιρα θα μάθουν για τη μορφή μηχανογραφικού δελτίου που δεν θα διαφέρει πολύ από τη μορφή του περσινού. Το μηχανογραφικό θα συμπληρωθεί και πάλι μετά την ανακοίνωση των βαθμών. Δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί, μόνο βελτιώσεις προς όφελος των μαθητών, καθοδόν προς ένα νέο εξεταστικό σύστημα.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον αριθμό των εισακτέων:
Ο αριθμός των εισακτέων,  έχει να κάνει και με τις στρατιωτικές σχολές, αλλά έχει να κάνει και με το σύνολο των άλλων σχολών. Υπάρχει μια διαδικασία που ακολουθείται, όπως κάθε χρόνο. Θα ανακοινωθεί εγκαίρως.
Όλα στην ώρα τους. Ανακοινώσαμε νωρίτερα το πρόγραμμα. Εγκαίρως θα έχετε τα πάντα.
Υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλές και πολύ ουσιαστικές επεξεργασίες για ένα νέο εξεταστικό σύστημα που από πέρσι θέλει να φύγει από την παπαγαλία και να πάει σε ένα πολύ πιο ουσιαστικό σύστημα, όπως αυτό αποτυπώνεται στην προσπάθεια που κάναμε στην Α’ Λυκείου με την ερευνητική εργασία (project). Είμαστε στην τελική επεξεργασία. Η αλλαγή του εξεταστικού συστήματος είναι ένα σύνθετο εγχείρημα. Μόλις ολοκληρωθεί, θα ανακοινωθεί.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου