Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Εχθρική η στάση Γερμανών και τρόικας

Του Θανάη Λυρτσογιάννη
«Τέτοια πρόταση μπορούν να κάνουν μόνο άνθρωποι οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα από Ιστορία και πολιτική». Η φράση του προέδρου του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δεν αφορά μόνο στην ιδέα για τοποθέτηση επιτρόπου για την Ελλάδα, αλλά και στη συμπεριφορά, στις προτάσεις και στα σχέδια της τρόικας.
Ανιστόρητοι δεν είναι μόνο οι Γερμανοί πολιτικοί οι οποίοι με περισσή αλαζονεία συμπεριφέρονται περίπου σαν κατακτητές, αλλά και οι τεχνοκράτες της τρόικας. Και οι δύο προκαλούν την αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια του λαού και ουσιαστικά παραδίδουν τη χώρα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Με την ανιστόρητη στάση τους οι Γερμανοί πολιτικοί και η τρόικα δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δοκιμάζουν τις αντοχές και τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας και να συνδαυλίζουν την τυφλή εξέγερση.
Η πολιτική τάξη που έφερε τη χώρα σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση οφείλει να συναισθανθεί τις ευθύνες της, έστω και την ύστατη στιγμή. Τα κόμματα να παραμερίσουν τις μικροκομματικές λογικές και να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό. Γιατί κακά τα ψέματα. Οι γερμανικές παράλογες απαιτήσεις για επίτροπο και οι παραλογισμοί της τρόικας, η οποία επιμένει στην αποτυχημένη συνταγή, λες και στόχος της είναι η πραγματική χρεοκοπία της χώρας, μόνο ως εχθρικές ενέργειες εκλαμβάνονται από τους πολίτες.
Αν οι ανιστόρητοι πολιτικοί και τεχνοκράτες δεν αντιληφθούν το μέγεθος της αβελτηρίας τους, σύντομα θα θερίσουν θύελλες όχι μόνο στην Ελλάδα, την Πορτογαλία ή την Ισπανία, αλλά και στη Γερμανία, αφού το οικονομικό και κοινωνικό ντόμινο θα παρασύρει τους πάντες.
lyrtso@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου