Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Οι νέες προθεσμίες εγγραφών των πρωτοετών στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Μετά την έγγραφη εντολή που  απέστειλε ο υπουργός Παιδείας προς τους Πρυτάνεις και προέδρους των ΤΕΙ να μεριμνήσουν άμεσα, στο πλαίσιο της  ευθύνης τους, για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εγγραφών, τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ,τα ακόλουθα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αποφάσισαν  την παράταση της προθεσμίας εγγραφών ως εξής (ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Το esos στη στήλη αυτή θα δημοσιεύει συνεχώς όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τα ΑΕΙ σχετικά με την παράταση εγγραφών):
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΚΠΑ)
Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ με μοναδικό θέμα την  «Απόφαση   της Γ.Σ του Διοικητικού Προσωπικού για συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων».
ΕΜΠ
Με πράξη του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφασίστηκε:
-Να παραταθούν οι ημερομηνίες εγγραφής των πρωτοετών μέχρι 4 Οκτωβρίου.
 Σε περίπτωση αντικειμενικής δυσχέρειας των πρωτοετών να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στη Γραμματεία της οικείας Σχολής, μπορούν να τα υποβάλουν στο Γραφείο του Πρύτανη, κτήριο διοίκησης, 2ος όροφος, Πολυτεχνειούπολη, από τη Δευτέρα 30-9 , από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Στο  Πάντειο Πανεπιστήμιο ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών. 
Σημείωση:Οι φοιτητές που δεν ενεγράφησαν εντός του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του τμήματος στο οποίο έχουν εισαχθεί.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Tο Διοικητικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απεργεί την Δευτέρα 30/9/2013 και την Τρίτη 1/10/2013 και κατ' επέκταση κάποιες Γραμματείες των Τμημάτων δεν θα λειτουργούν επειδή οι διοικητικοί υπάλληλοι που τις στελεχώνουν θα συμμετέχουν στην απεργία. Συνιστάται, πριν την μετακίνησή σας, να έρθετε σε επικοινωνία με την αντίστοιχη Γραμματεία του Τμήματος που σας ενδιαφέρει ώστε να επιβεβαιώσετε τη λειτουργία της.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποφάσισε την παράταση των εγγραφών των  πρωτοετών φοιτητών μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου  
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  Σύγκλητος του ΑΠΘ αποφασίζει την παράταση των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών. Η νέα προθεσμία θα ανακοινωθεί μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Επίσης η Σύγκλητος αποφάσισε τη μετάθεση για 1 εβδομάδα της έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου. Νέα ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων η Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
  Οι εγγραφές των πρωτοετών παρατείνονται για όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου έως και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου , ανακοινώθηκε σήμερα από το Ιδρυμα.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι ημέρα έναρξης του χειμερινού εξαμήνου είναι η 7η Οκτωβρίου 2013 και ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων σίτισης και στέγασης παλαιών και νέων φοιτητών έχει επίσης παραταθεί μέχρι την 4η Οκτωβρίου.
ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
      Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων, παρατείνεται έως και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013, η προθεσμία εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών στα τμήματα του Ιδρύματός .
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Η προθεσμία εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών στα Τμήματα παρατείνεται μέχρι και την 04-10-2013 για την εξυπηρέτηση των φοιτητών λόγω της ιδιαιτερότητας της πολυνησιωτικότητας του Ιδρύματος.
ΤΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
Παρατείνει το χρόνο διεξαγωγής των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών κατά μία εβδομάδα δηλ έως τις 4 /10/2013.
ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρατείνεται η προθεσμία εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών στα
Τμήματα του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, μέχρι και τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου
2013.
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ:
Το Συμβούλιο ΤΕΙ Αθήνας    λόγω των  επανειλημμένων απεργιακών κινητοποιήσεων ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:  
1.    Οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών όλων των τμημάτων του ΤΕΙ Αθήνας παρατείνονται έως και την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013.
 
2.    Παρατείνεται η προθεσμία ανανεώσεων εγγραφών για τους φοιτητές των λοιπών εξαμήνων έως και την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013.  
ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
Η Διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης, μετά από απόφασή της για παράταση των εγγραφών στα Τμήματα του Ιδρύματος, ενημερώνει τους νεοεισαχθέντες φοιτητές ότι μπορούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής τους από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου