Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόταση των πρυτάνεων στον υπουργό Παιδείας για διάλογο

Πρόταση για άρση του αδιεξόδου που έχει σημειωθεί στην ανώτατη εκπαίδευση από το μέτρο της διαθεσιμότητας, κατέθεσαν οι πρυτάνεις προς το υπουργείο Παιδείας, μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, ζητώντας απαντήσεις σε πέντε συγκεκριμένα ερωτήματα.

«Προτείνουμε, το υπουργείο να αναστείλει την εφαρμογή της ΚΥΑ και στη συνέχεια να βρούμε μία κοινά αποδεκτή επιστημονική μεθοδολογία για την αξιολόγηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο προεδρεύων της συνόδου των πρυτάνεων, Γ. Μυλόπουλος.

Ο κ. Μυλόπουλος έκανε γνωστό ότι οι πρυτάνεις θα καταθέσουν αύριο ή μεθαύριο προσφυγή και ασφαλιστικά μέτρα στο ΣτΕ. «Εμείς καταθέτουμε προσφυγή και ασφαλιστικά μέτρα, ο υπουργός έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. Λύνονται, όμως, τα προβλήματα της Παιδείας στα δικαστήρια;» διερωτήθηκε.

«Προχωρήσαμε σε μία συμβολική αναστολή της λειτουργίας των ιδρυμάτων. Η δική μας επιδίωξη είναι τα πανεπιστήμια να παραμείνουν ανοικτά» υπογράμμισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καλώντας το υπουργείο σε διάλογο.

Σε κάθε περίπτωση, οι διοικητικοί υπάλληλοι μπαίνουν στη τέταρτη εβδομάδα των κινητοποιήσεών τους με νέα πενθήμερη απεργία, ενώ οι καθηγητές προκήρυξαν απεργία για αύριο και μεθαύριο, 1 και 2 Οκτωβρίου.

Επίσης, οι πρυτάνεις τόνισαν ότι έχει ληφθεί μέριμνα για τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών με την παράταση που έχει δοθεί από τα ιδρύματα.
( από αριστερά) Ο πρύτανης  του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης, ο πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Δημήτρης  Αναγνωστόπουλος ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μυλόπουλος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρις Τσάρτας,  ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης και ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κώστας Γάτσιος σε συνέντευξη Τύπου του προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, Αθήνα Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου