Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ωρα να πολεμήσει η Δημοκρατία

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από συμμορίτες της Χρυσής Αυγής, πάγωσε τη χώρα. Λίγες ημέρες μετά την εγκληματική επίθεση των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου κατά μελών της ΚΝΕ στο Πέραμα, η ελληνική κοινωνία έρχεται ξανά αντιμέτωπη με το αποκρουστικό, δολοφονικό πρόσωπο του φασιστικού ολοκληρωτισμού.
Enet,gr Enet,gr Είναι το ίδιο πρόσωπο που οι θρασύδειλοι νταήδες αυτού του μορφώματος έκρυβαν επί χρόνια στο σκοτάδι, όταν κάθε βράδυ κυνηγούσαν, απειλούσαν και χτυπούσαν, ακόμη και μέχρι θανάτου, «ανεπιθύμητους» μετανάστες. Υπάρχουν περιστατικά βίας που θα μπορούσαν, από τότε, να θέσουν εκτός νόμου τον εγκληματικό μηχανισμό.
Ομως πολλοί -με πρώτες και καλύτερες κυβέρνηση, Αστυνομία, Δικαιοσύνη- έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν. Πως δεν βλέπουν. Οι μετανάστες θεωρούνταν πολίτες τρίτης κατηγορίας και πάνω τους είχε επιτραπεί να πειραματίζονται, ελεύθερα και ατιμώρητα, τα ανθρωποειδή του φασισμού.
Η επιλεκτική ολιγωρία των Αρχών, η προκλητική ανοχή τους απέναντι στο προφανές και αυτεπαγγέλτως διωκόμενο έγκλημα επώασε το αβγό του φιδιού. Κάποιοι στην κυβερνητική Δεξιά νόμισαν, εσφαλμένα, ότι μπορούσαν να ελέγξουν το δυσώδες μόρφωμα. Να το εκμεταλλευθούν για να συγκρατήσουν διαρροές προς τα αριστερά.
Ορισμένοι, αφελείς ή ηλίθιοι, επιχείρησαν να δώσουν πιστοποιητικά σοβαρότητας στη συμμορία. Και άλλοι, πολλοί λίγοι, ανάμεσά τους και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρ. Λαζαρίδης, επιμένουν να παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια. Εξισώνουν τη δολοφονική βία των νεοναζιστών με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ! Δίνοντας πολιτικό άλλοθι στο ναζισμό, εγκληματούν εις βάρος της ιστορίας και της Δημοκρατίας.
Το τέρας του φασισμού, που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στην κρατική θαλπωρή, στην εκτεταμένη αμορφωσιά που καταδίκασε το λαό το πολιτικό σύστημα και στην εκτεταμένη διαφθορά και απαξία του κομματικού συστήματος, αξιοποιεί τις συνθήκες εξαθλίωσης, στην οποία έχουν καταδικάσει τα Μνημόνια μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Με ανέξοδη αντισυστημική προπαγάνδα εξαπατά το λαό και απειλεί ευθέως τις δημοκρατικές ελευθερίες.
Τα δύο κόμματα εξουσίας και οι Ευρωπαίοι εταίροι τους έχουν θεμελιώδη ευθύνη. Το φίδι είναι αποκλειστικά δικό τους τερατούργημα. Αλλά και οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν δικαιούνται να επικαλούνται πλέον άγνοια. Είδαν μπροστά στα μάτια τους τη δολοφονική βία των εκλεκτών τους. Είναι συνοδοιπόροι. Και έχουν μερίδιο ευθύνης. Στον όγκο των ψήφων τους στηρίζει η Χρυσή Αυγή το θράσος της.
Η Δημοκρατία έχει καθήκον να αμυνθεί απέναντι στους επίδοξους δολοφόνους της. Δεν ζούμε στην εποχή της Βαϊμάρης. Οι δημοκρατικοί θεσμοί πρέπει να λειτουργήσουν και να στείλουν τους νεοναζί οριστικά στους υπονόμους της ιστορίας. Να περιφρουρήσουν την κοινωνική συνοχή και ομαλότητα. Δεν το έκαναν όταν έπρεπε. Ας το κάνουν τώρα. Με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα. Οι νόμοι τούς δίνουν τα όπλα. Ας τα χρησιμοποιήσουν, αντί να κρύβονται ή να συνοδοιπορούν με το νεκροθάφτη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου