Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Μουσικές από τον Κινηματογράφο. Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, ώρα 20:30

Μουσικές από τον Κινηματογράφο με το TRIO MUSARTI
 Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, ώρα 20:30 
  • Κωνσταντίνος Λεοντάρης, βιολί
  • Σοφία Πατσιούρα, ακορντεόν
  • Φένια Τσαρσιλή, πιάνο
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Nicola Piovani - La vita e bella:
Buongiorno Principessa
Goran Bregovic - Underground
Underground Tango
Nino Rota - Godfather
Godfather Theme
Yan Tiersen -  Amelie
La valse d amelie
Francis Lai - Love Story
Main Theme
Ν. Κυπουργός:
Οι Φρουροί της Αχαίας
Ε. Ρεμπούτσικα - Πολίτικη Κουζίνα
Στο Πατάρι
C. Cardel  - Scent of a Woman
Por una Cabeza
S. Umebayashi: 2046
In the mood for love
Eλένη Καραϊνδρου - Ο Μελισσοκόμος
To βαλς του γάμου
Edith Piaf
La vie en rose
J. Williams: Schindler’s List
Jewish Town –Theme from Schindler’s List
J. Hurwitz: La la land
Mia and Sebastian’s Theme -  City of Stars
Zbigniew Preisner
Les Marionettes – Damage – A morning at the hotel
Yan Tiersen -  Amelie
Comptine d’un autre ete – La noyee
Βιογραφικά
Κωνσταντίνος Λεοντάρης: Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολί σε ηλικία 5,5 ετών και απέκτησε το Δίπλωμα στο βιολί το 2010 στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στα Ιωάννινα με βαθμό άριστα. Συνεχίσε τις σπουδές του στο βιολί σε ακαδημαϊκό επίπεδο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Μουσικών Σπουδών με τον καθηγητή & βιολονίστα Σπύρο Γκικόντη. Έχει δώσει  συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδος  και στο Εξωτερικό με σύνολα Μουσικής Δωματίου αλλά και ως σολίστ με την Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου και με την Ionian Camerata. Από το 2017 συμμετέχει κάθε χρόνο στις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συμποσίου Γλυπτικής που διοργανώνει κάθε χρόνο ο γνωστός γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης στο μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στα Ιωάννινα. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με τους Σπύρο Γκικόντη (Ιόνιο Πανεπιστήμιο) και Vasile Beluska (Bowling Green State University U.S.A) και παρακολουθήσει τα σεμινάρια με τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο.  Συμμετείχε στην Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου, στη Συμφωνική Ορχήστρα της Ρόδου, στη Συμφωνική του Δήμου Ιωαννίνων και  μέλος της Ιonian Camerata. Κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως Μίλτος Λογιάδης, Βύρων Φιδετζής και Stanley Ritchie. Από το 2011 ξεκίνησε να διδάσκει βιολί, μουσική δωματίου και ορχήστρα σε ωδεία της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας, της Πρέβεζας και των Ιωαννίνων. Τον Ιούλιο του 2017 ιδρύει την δική του Μουσική Σχολή στα Ιωάννινα. Έχει συνεργαστεί με αρκετούς φορείς πολιτισμού για την διοργάνωση συναυλιών που έχουν στόχο την προώθηση νέων καλλιτεχνών όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, τη Δημοτική Πινακοθήκη Κερκύρας και με πιο σημαντική τις "Βραδιές Κλασικής Μουσικής" από το 2011 σε συνεργασία με την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών στα Ιωάννινα. Επίσης είναι πτυχιούχος του τμήματος Μηχανικών της Επιστήμης των Υλικών στα Ιωάννινα.

Σοφία Πατσιούρα: Η Πατσιούρα Σοφία γεννήθηκε το 1991 στα Ιωάννινα, και πήρε τα πρώτα μαθήματα στο ακκορντεόν, σε ηλικία έξι ετών από την Μαρία Τοπολιάτη. Από την παιδική ηλικία συμμετείχε σε πολλές  συναυλίες, όπως και μουσικοθεατρικές παραστάσεις Δύο απ’αυτές ήταν η συναυλία με 8 ακκορντεόν και 1 εκκλησιαστικό όργανο σε διδασκαλία Μερόπης Παπανικολάου και η μουσικοθεατρική παράσταση « η θαυμαστή μπαλωματού», η οποία πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα  και στην Πρέβεζα από το 5 γυμνάσιο Ιωαννίνων.  Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε σεμινάρια μουσικής προπαιδείας, θεατρικής παιδαγωγικής, και ψυχολογίας.  Το 2011, πήρε το πτυχίο στο ακκορντεόν με βαθμό Άριστα παμψηφεί, με καθηγήτρια την Μερόπη Παπανικολάου.  Συνεργάζεται με τον Ελληνογαλλικό σύλλογο ( γιορτή κρασιού, βραδιές ποίησης),  άλλους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, όπως επίσης και με σχολές χορού ( Suerte, Dance away), στις μουσικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούν. Ακόμη έχει λάβει μέρος σε δύο μουσικοθεατρικές παραστάσεις του 5 λυκείου Ιωαννίνων (« Αναζητώντας το όνειρο», «Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο»),  στην οπεράτα  « Όπερα της πεντάρας», στο αφιέρωμα του Γ. Γάκη και των Troublemakers για τον Elvis Prisley,  καθώς επίσης στο φεστιβάλ ρεμπέτικου τραγουδιού  με τη σχολή μπουζουκιού του Ντίνου Μπουζάνη.  Από το 2016  είναι μέλος του σχήματος « Vivarmonica», το οποίο αποτελείται από φλάουτο, ακκορντεόν, και κιθάρα και στρέφεται στην ευρωπαική μουσκή. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα όμποε για δύο χρόνια με καθηγητές τους Στάθη Κιοσόγλου και Άγγελο Αντώνογλου, ένα χρόνο φωνητική με καθηγήτρια την Ειρήνη Δόβα και είναι στο πτυχιακό έτος , στο εκκλησιαστικό όργανο με καθηγήτρια την Μερόπη Παπανικολάου. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός μουσικής προπαιδείας και ως δασκάλα ακκορντεόν.
Φένια Τσαρσιλή: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος με τον Θανάση Γοβατζιδάκη και συνέχισε στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της Σιάτης Αντωνίας. Το 1997 βρίσκεται στα Ιωάννινα μετά την επιτυχία της εισαγωγής της στη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συνεχίζει τις μουσικές της σπουδές στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας Ιωαννίνων με την καταξιωμένη πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, την οποία ακολουθεί στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρώσει τις πιανιστικές της σπουδές (δίπλωμα πιάνου με άριστα). Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου αρμονίας με άριστα (τάξη Σπύρου Δογορίτη) ενώ σημερα εξακολουθεί να μελετά δίπλα στον καταξιωμένο πιανίστα και μαέστρο Δημήτρη Δημόπουλο. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και master classes πιάνου και έχει εμφανιστεί σε  φεστιβάλ και συναυλίες είτε ως σολίστ είτε ως συνοδός μουσικών συνόλων.
Αίθουσα «Βασ. Πυρσινέλλας»
Είσοδος ελεύθερη
Διοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου