Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Το Παν. Ιωαννίνων διαχωρίζει τη θέση του


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Στη επιστολή του προεδρείου της Συνόδου  Πρυτάνεων που εστάλη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ως θέσεις της Συνόδου Πρυτάνεων δεν περιέχονται όλες οι απόψεις και οι θέσεις που αναπτύχθηκαν στη Σύνοδο της 28ης Σεπτεμβρίου.
Τη δήλωση αυτή έκανε στο esos o Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σπύρος Γεωργάτος, και σημειώνει:

  • Στην επιστολή του προεδρείου της Συνόδου που δημοσιεύθηκε στο  esos, και  αναπαράχθηκε ακέραιο από μερίδα των ηλεκτρονικών μέσων,περιέχονται απόψεις που είναι αντιδιαμετρικά αντίθετες με εκείνες που έχει υιοθετήσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναφορικά με τα 22 ερωτήματα που είχε απευθύνει στα ΑΕΙ η κ. Κεραμέως (βλέπε προηγούμενο δημοσίευμα στο esos).
  • Στην πρόσφατη έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προσήλθε με την εν λόγω απόφαση ανά χείρας.Ευχέρεια ομογενοποιήσεων ή αλλαγής στάσης δεν υπήρχε, δεδομένου ότι αυτό ακριβώς το θέμα είχε συζητηθεί αναλυτικά στο πλαίσιο του Πρυτανικού Συμβουλίου, αλλά και της Συγκλήτου –εξ ου και η γραπτή απόφαση.
  • Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι να γνωρίζουν το κοινό του esos και όλοι οι ενδιαφερόμενοι ότι η Σύνοδος των Πρυτάνεων είναι ένα μη θεσμοθετημένο όργανο, το οποίο δεν λαμβάνει αποφάσεις και δεν εκπροσωπεί κατά κανέναν τρόπο μια δευτεροβάθμια «πανεπιστημιακή ένωση», που διαθέτει συμφωνημένο τρόπο για τη λήψη αποφάσεων, consensus ή veto. Το κάθε Ίδρυμα έχει τα δικά του συλλογικά όργανα, τα οποία, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου, διατυπώνουν με τεκμηριωμένο τρόπο τις απόψεις της αντίστοιχης ακαδημαϊκής κοινότητας. Η Σύνοδος είναι ένα χρήσιμο βήμα για ανταλλαγή απόψεων και διάλογο με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Αλλά οι αρμοδιότητες αυτής της περιοδικής «συνάντησης εργασίας» περιορίζονται ως εκεί.
  • ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου