Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τα αναδρομικά των συνταξιούχων


 

Η δέσμευση Σταϊκούρα και το σχόλιο του υπουργού Οικονομικών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

 «Τα αναδρομικά που θα αποφασιστεί ότι δικαιούνται οι συνταξιούχοι θα επιστραφούν» ξεκαθάρισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Τα αναδρομικά που θα αποφασιστεί ότι δικαιούνται οι συνταξιούχοι θα επιστραφούν με γνώμονα το χρέος της πολιτείας απέναντι σε όσους αδικήθηκαν. Όμως, ξεκαθαρίζω ότι, ταυτόχρονα και σταθερά, κύριο μέλημά μας παραμένει η αποτροπή κάθε πυροδότησης της αποσταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Μιλώντας στη Real news, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, εξηγώντας ότι ο συγκεκριμένος στόχος βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής της κυβέρνησης.
«Επιδιώκουμε τα πλέον συμφέροντα για την πατρίδα και σας καταθέτω την εκτίμησή μου ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα εντός του 2020» είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το κλίμα στην Ευρώπη για την Ελλάδα είναι καλύτερο σε σχέση με το παρελθόν και οι σχέσεις με ξένους αξιωματούχους έχουν εξομαλυνθεί. Ανέφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα την πρόσφατη συνάντησή του με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (και διάδοχο του Ντράγκι στην ΕΚΤ), η οποία εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.
Ερωτηθείς εάν ο προϋπολογισμός του 2020 θα έχει κάποια επιπλέον έκπληξη προς όφελος των πολιτών σημείωσε: «Η κυβέρνηση, σταθερά, έχει επιλέξει να αξιοποιεί τον όποιο διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης και πάντα προς όφελος αυτών που έχουν περισσότερο ανάγκη».
Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας για την πορεία της οικονομίας, υποστήριξε: «Η Ελλάδα, με προσεκτικές και σταθερές πολιτικές κινήσεις, γυρίζει σελίδα και επιστρέφει στην πλήρη κανονικότητα, αρχίζοντας και πάλι να σωρεύει κεφάλαιο αξιοπιστίας».
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου