Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Τα έργα που προγραμματίσαμε, μελετήσαμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση φτάνουν στην φάση της υλοποίησης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
ΙΩΑΝΝΙΝΑ 1-10-2019


Τα έργα που προγραμματίσαμε, μελετήσαμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση φτάνουν στην φάση της υλοποίησης

Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» υποδέχεται με ικανοποίηση τη συζήτηση για την έγκριση όρων δημοπράτησης δύο πολύ σημαντικών έργων στην σημερινή Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.
Πρόκειται για δύο αναπτυξιακά έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τη δική μας Δημοτική Αρχή τα οποία φτάνουν στο στάδιο της υλοποίησης:
Α. Η ανάπλαση του Πάρκου Κουραμπά και Λακκωμάτων προϋπολογισμού 900.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο  και ίδιους πόρους.
Ένα έργο που αναδεικνύει  την ταυτότητα και την περιβαλλοντική ποιότητα μιας ιστορικής γειτονιάς, αναβαθμίζει την εικόνα μιας ολόκληρης περιοχής βελτιώνοντας  την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών και προσελκύει νέες δραστηριότητες σε ένα υποβαθμισμένο χώρο.
Β. Το έργο με τίτλο «Βελτίωση ανακατασκευή αγροτικού οδικού δικτύου», συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ τα οποία θα προέλθουν από το πρόγραμμα Φιλόδημος (868.000 ευρώ) και από ίδιους πόρους (312.000  ευρώ).
Πρόκειται ουσιαστικά για την αναβάθμιση της οδοποιίας σε περιοχές και στις 4 περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες των Ιωαννίνων οι οποίες επιλέχτηκαν μετά από διαβούλευση με τα τοπικά συμβούλια και τις προτάσεις που κατέθεσαν.
Μιλάμε για δύο έργα που αφορούν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που σχεδιάστηκαν, προγραμματίστηκαν, μελετήθηκαν και έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση χάρη στις ενέργειες της δικής μας Δημοτικής Αρχής, τα οποία έρχονται να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των πολιτών τόσο στον αστικό ιστό του Δήμου, όσο και στις 4 Δημοτικές Ενότητες.
Είναι μόνο δύο από τα έργα που έχουμε αφήσει ως παρακαταθήκη στη σημερινή Δημοτική Αρχή.
Το σίγουρο είναι πως θα συνεχίσουν να συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα και να εξελίσσονται εξίσου σημαντικά έργα για τον τόπο χάρη στις δικές μας ενέργειες.
Εμείς, όπως δεσμευτήκαμε θα είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε στενά την εξέλιξή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου