Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μελετάται επαναφορά της βάσης του «10»

Την επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Μελετάται επαναφορά της βάσης του «10»
Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Αρβανιτόπουλος χαρακτήρισε «υπό μελέτη» την επαναφορά του μέτρου ενώ όσον αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, την χαρακτήρισε αναγκαία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για πειθαρχικό έλεγχο.
Όσον αφορά στην αλλαγή του εξεταστικού την τοποθέτησε χρονικά για το 2016-2017.
«Θα πρέπει να συζητήσουμε για το εξεταστικό, μετά τις αλλαγές στην τριτοβάθμια, μετά να προχωρήσουμε στο σχέδιο "Αθηνά", να τελειώσουμε μετά με τις αλλαγές στο Λύκειο και μετά να συζητήσουμε για το εξεταστικό», δήλωσε σχετικά.
Ο Κ. Αρβανιτόπουλος, για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων των ΑΕΙ είπε πως ήδη έχει ξεκινήσει μία μελέτη στην οποία θα οριστούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια και στη συνέχεια θα υπάρξει διάλογος μέσα στον Οκτώβριο ώστε τον Δεκέμβριο να υπάρξουν σχετικές αποφάσεις.
«Πρέπει να κάνουμε δυο πράγματα, να δούμε μία σειρά ακαδημαϊκών κριτηρίων και πώς θα ενώσουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με το στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας. Να δούμε πέρα από τις ανθρωπιστικές σπουδές, πως θα δίνουμε έμφαση σε γνωστικά αντικείμενα που ενισχύουν τους τομείς που έχουμε θέσει ως αναπτυξιακούς σε αυτή τη χώρα».
 http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου