Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΕΡΤ- Παπαρήγα-ΔΟΕ: «Ετοιμάζεται νέος σφαγιασμός στην Παιδεία»


 

Για «νέο σφαγιασμό -οικονομικό αλλά και κοινωνικό σε ότι αφορά τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας- στην Παιδεία με πάρα πολύ μεγάλες συνέπειες στο χώρο των δημοτικών σχολείων και τους εργαζόμενους δάσκαλους», έκανε λόγο η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συμμετάσχει στους αγώνες αλλά και θα συμβάλλει στην ευρύτερη συσπείρωση των εργαζομένων και εν προκειμένω της εργατικής λαϊκής οικογένειας και των δασκάλων.
Η κ. Παπαρήγα έθεσε ως άμεσα αιτήματα τη θέρμανση των σχολείων και γενικότερα τη λειτουργία τους, τόνισε δε ότι οι Δήμοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και πως «η επιχορήγηση πρέπει να γίνει από το κράτος, από τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομίας».
«Δεν δεχόμαστε να γίνει ούτε ένα βήμα πίσω, στο όνομα της πληρωμής του χρέους και της στρατηγικής παραμονής της χώρας στο ευρώ και, με αυτή την λογική, διατυπώνουμε και άμεσα αιτήματα πάλης, αλλά και την ανάγκη για ριζική αλλαγή σε όλο το φάσμα της Παιδείας», είπε η κα Παπαρήγα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Κομνηνός Μαντάς έκανε λόγο για «έγκλημα που συντελείται στο χώρο της Παιδείας αυτή την στιγμή», προσθέτοντας ότι «συνεχίζουμε το δρόμο του αγώνα, ξεκινώντας με την απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Σεπτέμβρη ως πρώτο μήνυμα, με το "πρώτο κουδούνι" στα σχολειά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου