Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΩΛΗΣΗ» ΤΗΣ Α.Τ.Ε.


Αθήνα 13/8/2012
Προς
1. M.M.E.
2. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΩΛΗΣΗ» ΤΗΣ Α.Τ.Ε.
Στις 27 Ιουλίου πουλήθηκε το πρώτο κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας στην Τράπεζα Πειραιώς. Η απόφαση για την πώλησή της ενισχύει τις ολιγοπωλιακές τάσεις στην τραπεζική αγορά και οδηγεί στην κυριαρχία δύο - τριών τραπεζικών ομίλων θωρακίζοντας και ευνοώντας με προκλητικό τρόπο τα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος των δημοσίων.
Η αγορά της Α.Τ.Ε. για 95 εκατ. ευρώ δίνει μια «νέα» διάσταση της εσωτερικής υποτίμησης σε όφελος της κερδοφορίας και πλήττει το δημόσιο συμφέρον και τα εργατικά δικαιώματα. Η αγροτική γη που έχει μπει ως ενέχυρο σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια μικρομεσαίων καλλιεργητών περνά στα χέρια του Σάλλα ως μέσο πίεσης για νέες χρηματοδοτήσεις.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βρίσκεται και αυτό στο μάτι του κυκλώνα των ιδιωτικοποιήσεων. «Η πρώτη τράπεζα της Ελλάδας και η τρίτη στην Ευρώπη σε κεφαλαιακή επάρκεια», όπως επισημαίνει ο σύλλογος εργαζομένων, σχεδιάζεται να πωληθεί σκανδαλωδώς στερώντας τον κρατικό προϋπολογισμό από σημαντικά έσοδα, που θα μπορούσαν να διοχετευτούν για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.
Οι πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης υπηρετώντας τις πολιτικές των μνημονίων του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. υλοποιούν το ξεπούλημα των κρατικών τραπεζών εντείνοντας τα κερδοσκοπικά και αντικοινωνικά χαρακτηριστικά της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος.
Η Δ.Ο.Ε. συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Α.Τ.Ε. που αποτελεί αγώνα όλης της ελληνικής κοινωνίας.
Ζητάμε:
  • Να συνεχιστεί η λειτουργία της Α.Τ.Ε. υπό κρατικό έλεγχο στην κατεύθυνση στήριξης και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας και της αγροτικής παραγωγής.
  • Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων της Α.Τ.Ε.
Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου