Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Οδηγίες για επιστροφή χρημάτων

από ΕΘΝΟΣ
Δημοσιευμένο Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Τη διαδικασία επιστροφής των χρημάτων που δαπανήθηκαν για αγορές στις περιοχές όπου υπάρχει αναστολή πίστωσης από τα φαρμακεία, περιγράφει εγκύκλιος του ΕΟΠΠΥ.

Οδηγίες για επιστροφή χρημάτων
Τη διαδικασία επιστροφής των χρημάτων που δαπανήθηκαν για αγορές στις περιοχές όπου υπάρχει αναστολή πίστωσης από τα φαρμακεία, περιγράφει εγκύκλιος του ΕΟΠΠΥ. Οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν στις υπηρεσίες παροχών των Ταμείων τους που υπέβαλαν και στο παρελθόν τα εξής δικαιολογητικά:
  • Πρωτότυπη συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρισης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΕΟΠΥΥ).
  • Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.
  • Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.
  • Εγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται).
Θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή του φαρμάκου, μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής τού ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από τον θεράποντα ιατρό επί της συνταγής. Το ποσό της εκκαθάρισης θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου