Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχίζουν την επίσχεση έως 19/9 οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχίζουν μέχρι και την Τετάρτη 19/9 την επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μέχρις ότου πιστωθούν τα οφειλόμενα ποσά στους λογαριασμούς τους.
Οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό ιατροί δεν πείστηκαν από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μ. Σαλμά -και μολονότι τις χαρακτηρίζουν θετικές- εκτιμούν ότι «δεν αποσαφηνίζεται για ποια ποσά γίνεται λόγος, ποιους μήνες αφορούν και σε ποια κατηγορία οφειλών αναφέρονται».
«Θυμίζουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις από τον Απρίλιο του 2012, καθώς και ιατρικές επισκέψεις από τον Μάιο του 2012, κατά παράβαση των συμβατικών του υποχρεώσεων. Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να οφείλει στους συναδέλφους ιατρούς 260 εκατ. ευρώ για το 2012 και 1.110 εκατ. ευρώ για το 2010 και 2011, ενώ χρωστά και στους ασφαλισμένους περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ. Τέλος θυμίζουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να αποδώσει άμεσα τα δεδουλευμένα των πρώην ταμείων (ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ ΟΑΕΕ όλων των ιατρών για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011», σημειώνουν στη σχετική ανακοίνωσή τους και ζητούν άμεσα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό, προκειμένου να διευκρινιστούν τα εκκρεμή ερωτήματα.
«Σε περίπτωση που η συνάντηση πραγματοποιηθεί και υπάρξουν ικανοποιητικές απαντήσεις και δεσμεύσεις είμαστε έτοιμοι να αναστείλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας σε ένδειξη συμπαράστασης προς την βαλλόμενη ελληνική Κοινωνία», δηλώνουν. «Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε μέχρις ότου πιστωθούν οι λογαριασμοί των ιατρών τα ανωτέρω ποσά, βάση των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου