Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Πορεία με καινούργια πρόσωπα

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ




Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012
 
Με σαφώς μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη για τις τελευταίες «μεμονωμένες» κινητοποιήσεις του κλάδου, σχεδόν μηδαμινή, συμμετοχή, έγινε χθες και στα Γιάννενα η απεργία των δασκάλων.

Από τη μεγάλη, προ τετραετίας απεργία του κλάδου η οποία είχε σχεδόν καθολική συμμετοχή και στα Γιάννενα, οι ενδιάμεσες κινητοποιήσεις ήταν περισσότερο τυπικές, ενώ πολύ συχνά στα ραντεβού μπροστά στην Ακαδημία πήγαιναν μόνο οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών.
Αυτό, δεν συνέβη χθες. Η συμμετοχή δεν ήταν πάρα πολύ μεγάλη, αλλά κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικά για τους συλλόγους πλαίσια. Στην πορεία που έγινε το μεσημέρι από την Ακαδημία, πήραν μέρος 200 περίπου άτομα, με συμμετοχή και των εργαζόμενων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οι οποίοι είχαν κηρύξει στάση εργασίας. Κυριότερο χαρακτηριστικό της πορείας ήταν τα πολλά «καινούργια πρόσωπα» από πλευράς δασκάλων, αλλά και των καθηγητών που είχαν κηρύξει στάση εργασίας για τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας των σχολείων.
Επίσης, μια μικρή έκπληξη έγινε και από πλευράς του ΠΑΜΕ, καθώς εκπαιδευτικοί οι οποίοι τάσσονται με το συνδικαλιστικό μέτωπο του ΚΚΕ πήραν μέρος κανονικά στη συγκέντρωση και στην πορεία, με πανό κ.λπ. πρακτική την οποία δεν συνηθίζει το ΠΑΜΕ. Η πορεία ακολούθησε τη διαδρομή μέχρι την Περιφέρεια και πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης, από την πλατεία Πάργης μέχρι τη Χαριλάου Τρικούπη και πάλι πίσω στην κεντρική πλατεία.
Οι πρόεδροι των συλλόγων των εκπαιδευτικών επανέλαβαν ότι με τις μισθολογικές περικοπές που εφαρμόζονται ήδη, ο μισθός ενός πρωτοδιόριστου δεν μπορεί επ’ ουδενί να συντηρήσει τον εκπαιδευτικό, ενώ σοβαρό πρόβλημα, όπως είπαν, αντιμετωπίζει πλέον όλος ο κλάδος.
Συναντήσεις για τις εξετάσεις
Επίσης, ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ολοκλήρωσε τις επαφές που είχε προκειμένου να βρεθεί λύση με όσα παιδιά δεν έχουν κάνει τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις καθώς οι γονείς τους είναι ανασφάλιστοι και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα, με διάφορους υγειονομικούς φορείς. Κατά σειρά, ο σύλλογος συναντήθηκε με τα σωματεία εργαζομένων των δύο νοσοκομείων της πόλης, το διευθυντή της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας Ηπείρου  Γιάννη Νικόπουλο, καθώς και τους δύο διοικητές των νοσοκομείων, Φώτη Βάββα του Χατζηκώστα και Βασίλη Δημόπουλο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Ο σύλλογος γνωστοποίησε στους φορείς ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων κάποιοι γονείς αδυνατούν να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις και τόνισε ότι αυτές, είναι υποχρέωση της πολιτείας και πρέπει να παρέχονται δωρεάν  από τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. «Περιμένουμε άμεση ανταπόκριση για την επίλυση του προβλήματος» καταλήγει ο σύλλογος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου