Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Επί ποδός συνδικαλιστές και Αριστερά για τα συλλαλητήρια της ΔΕΘ

από TA NEA
Δημοσιευμένο Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012 

Η κατεύθυνση της πορείας παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη, γεγονός που προβληματίζει την Αστυνομία ως προς την περιφρούρηση

Ρεπορτάζ Κώστας Κουκουμάκας 

Συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη για το απόγευμα του Σαββάτου προγραμματίζουν συνδικαλιστικοί φορείς και πολιτικά κόμματα. Ο σχεδιασμός των διαδηλώσεων δεν αλλάζει μάλιστα ούτε από το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην πόλη για λίγες μόνο ώρες το πρωί εκείνης της ημέρας. Οπως δήλωσαν χθες σχετικά ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, «τα συνδικάτα δεν κυνηγάνε πρόσωπα, αλλά κυνηγάνε πολιτικές». 

Το κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Στο ίδιο σημείο προγραμματίζει συγκέντρωση το απόγευμα του Σαββάτου και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ, πιο κάτω, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Μέλη πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων και αντιεξουσιαστές προγραμματίζουν συγκέντρωση στην Καμάρα. Δεν αποκλείεται, τέλος, να οργανωθεί κάποια μεμονωμένη έκτακτη κινητοποίηση το πρωί του Σαββάτου, την ώρα τέλεσης των εγκαινίων.

Αγνωστη μέχρι στιγμής παραμένει, πάντως, η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η πορεία, καθώς εφέτος, σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια, ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να μιλήσει σε παραγωγικούς φορείς και έτσι το απόγευμα του Σαββάτου το «Βελλίδειο» συνεδριακό κέντρο αναμένεται να παραμείνει κλειστό.
Η εφετινή ιδιαιτερότητα προβληματίζει τους αστυνομικούς που σχεδιάζουν τα μέτρα περιφρούρησης των διαδηλώσεων. Βέβαιο θεωρείται ότι θα χρησιμοποιηθούν λιγότεροι αστυνομικοί συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές (πέρυσι είχαν κινητοποιηθεί 4.500!), καθώς και ότι θα ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα γύρω από το Πανεπιστήμιο, όπου συνήθως μεταφέρονται οι ταραχές έπειτα από μεγάλες κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου