Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση - Καταγγελία για τη γ’ φάση των αποσπάσεων και τον εμπαιγμό των συναδέλφων από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας

Ανακοίνωση - Καταγγελία
για τη γ’ φάση των αποσπάσεων και τον εμπαιγμό των συναδέλφων
από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
            Συνεδρίασε σήμερα το ΚΥΣΠΕ με θέμα τις αποσπάσεις (επανεξετάσεις, τροποποιήσεις, νέες αιτήσεις, ανακλήσεις). Όπως, ήδη, σας είχα ενημερώσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, είχε αποφασίσει να μην πραγματοποιήσει γ’ κύκλο αποσπάσεων και επί μέρες τώρα εμπαίζει τους συναδέλφους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πραγματοποιηθούν. Ιδιαίτερα εμπαίζει τους συναδέλφους της περιοχής των Τρικάλων, Καρδίτσας, κλπ. στους οποίους «υπόσχεται» ότι θα ικανοποιηθούν οι αιτήσεις τους, ενώ ταυτόχρονα στο Συμβούλιο (ΚΥΣΠΕ), μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του, δίνει μηδέν κενά και απορρίπτει την επανεξέταση των αιτήσεων.
            Είναι πράγματι λυπηρό στη σημερινή εποχή ορισμένοι να συμπεριφέρονται με «πελατειακές» λογικές περασμένων δεκαετιών (άλλα π.χ. να λένε στα Τρίκαλα και άλλα να πράττουν στην Αθήνα), και να παίζουν με τον πόνο και την αγωνία συναδέλφων που έχουν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα και προβλήματα υγείας.
Ως αιρετός ζήτησα να γίνει ο γ’ κύκλος των αποσπάσεων, όπως έγιναν και οι δυο προηγούμενοι (α+β κύκλος), με βάση τα κενά και τα μόρια των συναδέλφων. Η πρότασή μου απορρίφθηκε. Ύστερα από αυτό αποχώρησα από το Συμβούλιο, καταγγέλλοντας την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας για τον εμπαιγμό των συναδέλφων.

                                                                                                                      Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου