Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Φόρος και στο υγραέριο!

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Σε αδιέξοδο θα βρεθούν χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, οι οποίοι έσπευσαν να τοποθετήσουν στα αυτοκίνητά τους, συστήματα υγραερίου, ώστε να αποφύγουν την υψηλή τιμή της βενζίνης. Σήμερα που η τιμή της βενζίνης είναι στα 1,80 ευρώ, η τιμή του υγραερίου κυμαίνεται στα 0,90 ευρώ και είναι προφανές το οικονομικό όφελος που προκύπτει. Για τη μετατροπή των οχημάτων τους επιβαρύνθηκαν με ποσά από 800 μέχρι και 2.500 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία του αυτοκινήτου, ελπίζοντας σε απόσβεση μέσω της χαμηλότερης τιμής του υγραερίου.
Εφόσον υλοποιηθούν οι προτάσεις του ΥΠΟΙΚ, τότε η τιμή του υγραερίου θα διαμορφωθεί στα ίδια επίπεδα με εκείνης του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, που θα έχουν ενιαία τιμή, περίπου στα 1,45 ευρώ, καθιστώντας ασύμφορη τη χρήση του υγραερίου.
Ταυτόχρονα σε αδιέξοδο οδηγούνται συνεργεία που τοποθετούν και συντηρούν συστήματα υγραερίου, όπως επίσης και τα δεκάδες πρατήρια που άνοιξαν και διαθέτουν υγραέριο.
Ακόμη, θα επιβαρυνθούν νοικοκυριά που χρησιμοποιούν το υγραέριο για μαγείρεμα ή για θέρμανση, ενώ η παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών δε θα αφήσει ανεπηρέαστο και το φυσικό αέριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου