Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

«Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών σε Εργαστήριο Animation του Κ.Π.Ε. Κόνιτσας – Πραμάντων»




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ    ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ                ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ
ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΚΕΝΤΡΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ—ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ
Κόνιτσα 44100
Πληρ: Καραμπίνας Φίλιππος
           Ζαλοκώστα Μαρία
          
Τηλ. 26550-23825
FAX 26550-23903


            

           Κόνιτσα, 19 Οκτωβρίου 2012
                                                    
              Aρ. Πρωτ. 1870
                       

Προς:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΗΠΕΙΡΟΥ
( Κοιν. στους Υπευθύνους Καινοτόμων δράσεων και τα σχολεία διά μέσου των Δ/νσεων:
Α/ΘΜΙΑΣ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Β/ΘΜΙΑΣ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ )





Θέμα: «Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών σε Εργαστήριο Animation του Κ.Π.Ε. Κόνιτσας – Πραμάντων»

Σας ενημερώνουμε ότι το Κ.Π.Ε. Κόνιτσας - Πραμάντων διοργανώνει  Εργαστήριο με θέμα: «Διαδικασία δημιουργίας ταινιών κινουμένων σχεδίων (Animation) με θέματα εμπνευσμένα από το περιβάλλον».
      Το Εργαστήριο απευθύνεται σε 60  εκπαιδευτικούς του Νομού Ιωαννίνων (30 της Α/θμιας και 30 της Β/θμιας  Εκπ/σης) και  θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2012 στο 7ο Δ.Σ.Ιωαννίνων .Το θεωρητικό μέρος του Εργαστηρίου θα υλοποιηθεί τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (17.00 μ.μ  - 21.00 μ.μ.) και  το πρακτικό μέρος τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (9.00 π.μ. - 13.00 π.μ.). Το πρακτικό μέρος του Εργαστηρίου θα επαναληφθεί τις απογευματινές ώρες (19.00 μ.μ  - 21.00 μ.μ.), αν κριθεί απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του Εργαστηρίου.
Αυτό το εργαστήριο αφορά σε μια βιωματική προσέγγιση της διαδικασίας δημιουργίας κινούμενης εικόνας (animation) και της εισαγωγής του animation στην τάξη και αποτελεί την πρώτη από τρεις συνολικά συναντήσεις.
Ο κύριος στόχος της υλοποίησης του συγκεκριμένου Εργαστηρίου κινείται σε δύο άξονες:
·         Από τη μια μεριά, θα επιδιωχθεί να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τις ιδιαιτερότητες και τα στάδια δημιουργίας μιας ταινίας animation.
·         Παράλληλα, θα ανιχνευθεί η σύνδεση των σταδίων δημιουργίας του animation με συγκεκριμένες δημιουργικές  δραστηριότητες στην προσέγγιση ενός περιβαλλοντικού ζητήματος.
Οι επόμενες δύο συναντήσεις(Κόνιτσα, Ιωάννινα ) περιλαμβάνουν τα εξής θέματα:
-Δημιουργία σεναρίου.
-Δημιουργία ταινίας.
Τα τελικά προϊόντα του εργαστηρίου  που θα προκύψουν από την εργασία των εκπαιδευτικών με τους μαθητές τους μπορούν να παρουσιαστούν σε εκδήλωση  την Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου .
Πιο αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του Εργαστηρίου και των τριών συναντήσεων, δείγματα δουλειάς με την τεχνική του animation και βιογραφικό σημείωμα του Εισηγητή - Εμψυχωτή μπορείτε να βρείτε στην Ιστοσελίδα του Κ.Π.Ε. Κόνιτσας - Πραμάντων.
Παρακαλούμε τους υπευθύνους Καινοτόμων Δράσεων των Δ/σεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης να κοινοποιήσουν και να ενημερώσουν τις σχολικές μονάδες ευθύνης τους για την παρούσα πρόσκληση (Επιλογή ενός εκπαιδευτικού από κάθε σχολική μονάδα ). Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός αιτήσεων από τη μια βαθμίδα, θα γίνει αναπλήρωση από την άλλη.
Οι αιτήσεις αποστέλλονται στους Υπευθύνους Καινοτόμων Δράσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Νομού Ιωαννίνων  έως 30 Οκτωβρίου 2012.
Το πρόγραμμα του Εργαστηρίου και τα ονόματα των συμμετεχόντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Κ.Π.Ε.
Το Κ.Π.Ε Κόνιτσας - Πραμάντων στην πρώτη φάση του εργαστηρίου θα καλύψει μέσω του ΤΔΕ ή της Διαχειριστικής επιτροπής  την αμοιβή εισήγησης, τη διαμονή και διατροφή του  εισηγητή, τα υλικά του εργαστηρίου και τα coffee breaks των συμμετεχόντων.
Η πράξη υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους.

Συνημμένο έντυπο αίτησης


Ο Υπεύθυνος του Κ.Δ.Β.Μ.Π.Α.
ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ


Καραμπίνας Φίλιππος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου