Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η κατάργηση της διετίας -Το " ξεκλείδωμα" των πινάκων των αναπληρωτών και ο "εμπαιγμός" των εκπαιδευτικών από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.





                              Αθήνα 28 Οκτωβρίου 2012             
      d.mpratis@gmail.com                              
     http://www.mpratis.gr                            
τηλ. 6974750402 – 2103312790
              2103442884               
          fax: 2103246893               

Η κατάργηση της διετίας -Το " ξεκλείδωμα" των πινάκων των αναπληρωτών και ο "εμπαιγμός" των εκπαιδευτικών από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
            Σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 2 του Π.Δ. 50/96  οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών υποβάλλονται μέσα στο μήνα Νοέμβριο κάθε έτους.  Ήδη σε τρεις μέρες έρχεται ο Νοέμβρης και η σχετική εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί ακόμη από το Υπουργείο Παιδείας. Η δέσμευση του Υπουργού Παιδείας προς τη Δ.Ο.Ε. για την κατάργηση της διετίας φαίνεται να  παραπέμπεται στις καλένδες , αφού μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει καμιά νομοθετική ρύθμιση για το θέμα. Για το θέμα των μεταθέσεων εκκρεμούν, επίσης, ζητήματα σχετικά με τον  αναπροσδιορισμό των περιοχών μετάθεσης με βάση τους καλλικρατικούς δήμους,  το διπλασιασμό των μορίων για την τρίτη και  τέταρτη χρονιά, την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων , την ένταξη και άλλων ασθενειών στις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/96 κλπ. Η αρμόδια Επιτροπή Μεταθέσεων- Αποσπάσεων,  που λειτουργούσε δύο χρόνια τώρα για τα θέματα αυτά δεν έχει συνεδριάσει φέτος ούτε μια φορά παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μου.
            Το ίδιο συμβαίνει και με το "ξεκλείδωμα" των πινάκων των αναπληρωτών και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους,  μετά τις 30-6-2010, που και γι΄ αυτό υπήρξε δέσμευση προς τη ΔΟΕ. Ούτε αυτό το θέμα έχει προχωρήσει καθόλου.
            Βέβαια, ο Υπουργός Παιδείας  μας έχει συνηθίσει σε παλινωδίες. Άλλα δηλώνει και άλλα κάνει. Υπενθυμίζω τις "δεσμεύσεις του" για το αριθμό των φετινών μόνιμων διορισμών , τη μη αύξηση του διδακτικού ωραρίου , την αξιολόγηση κτλ. .Όμως οι εκπαιδευτικοί που πρέπει να προγραμματίσουν τη ζωή τους, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, δεν μπορεί να εμπαίζονται κατ΄ αυτόν τον τρόπο από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Ο κ. Αρβανιτόπουλος οφείλει, άμεσα, να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της διετίας , έτσι ώστε οι μεταθέσεις του 2012-13 να γίνουν με βάση τη νέα ρύθμιση για  να έχουν δικαίωμα οι εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν ένα χρόνο στην οργανική τους θέση να υποβάλουν αίτηση.
            Το ίδιο πρέπει να γίνει και με το "ξεκλείδωμα" των πινάκων των αναπληρωτών.Είναι απαράδεκτο η προϋπηρεσία των συναδέλφων να μην προσμετράται.  Για να έχει , όμως , ουσία αυτή η ρύθμιση θα πρέπει ταυτόχρονα να καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς οι 3.500 οργανικές θέσεις που παραμένουν κενές την τελευταία διετία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου