Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΔΟΕ: Σχετικά με το διασυρμό που επιχειρεί βουλευτής σε βάρος του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάτων

 
Αρ. Πρωτ.431 Αθήνα 25/11/2013
Προς
1. Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.
Σχετικά με το διασυρμό που επιχειρεί  βουλευτής σε βάρος του Διευθυντή  και του Συλλόγου Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάτων
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ αφού έλαβε υπόψη του :
1. Την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ" με θέμα " ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΠΑΤΩΝ " (39/3-10-2013).
2. Την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του 3ου Δημ. Σχολείου Σπάτων
3. Την Ερώτηση , της Βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη, προς τους κ. κ. Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Εσωτερικών με θέμα: «Ρομά Σπάτων»
4. Το Δημοσίευμα της Εφημερίδας Συντακτών ( 20-11-13) με τίτλο "Σχολικός αποκλεισμός μαθητών Ρομά"
θεωρεί ότι
            Οι  κατηγορίες της εν λόγω βουλευτού ότι δήθεν :
  • η Διεύθυνση του σχολείου  «δεν δέχεται να εγγράψει προς φοίτηση μαθητές Ρομά» και ότι δήθεν «οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αποθαρρύνουν τους μαθητές Ρομά να φοιτήσουν στο 3ο Δ.Σ. Σπάτων» είναι αναληθείς , ανυπόστατες, τελείως αυθαίρετες  και αβάσιμες.
  •  «οι εκπαιδευτικοί του σχολείου δείχνουν ρατσιστική συμπεριφορά προς τους Ρομά» είναι ιδιαιτέρως συκοφαντική που προσβάλλει, με τρόπο άδικο και απαράδεκτο, το ήθος, την αξιοπρέπεια και την τιμή όχι μόνο των εκπαιδευτικών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάτων αλλά του συνόλου  των λειτουργών του κλάδου μας.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
            Έχει τη βεβαιότητα ότι οι εκπαιδευτικοί, αντιλαμβάνονται  πλήρως το ρόλο και την αποστολή τους, κινούνται πάντα με γνώμονα τις ανθρωπιστικές αξίες και τις παιδαγωγικές αρχές, χωρίς να διαπνέονται  από φυλετικές, θρησκευτικές, ρατσιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές ή άλλες διακρίσεις. Γι΄αυτό και δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση του,  τόσο στο σύλλογο διδασκόντων όσο και το Διευθυντή του 3ου Δ.Σ. Σπάτων και τους στηρίζει ηθικά, συνδικαλιστικά και νομικά ( αφού έχει υποβληθεί μήνυση εναντίον του Δ/ντή). 
                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου