Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

ΑΘΗΝΑ 29/11/2013

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει από το απόγευμα του Σαββάτου ο καιρός. Στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ενώ θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, της Πελοποννήσου, σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Την Κυριακή, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία θα επεκταθούν στη Στερεά και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί από νοτιοδυτικές κατευθύνσεις ενώ θα συνεχιστεί και η χιονόπτωση στις παραπάνω περιοχές. Το ίδιο περίπου σκηνικό του καιρού θα διατηρηθεί και τη Δευτέρα.

Αναλυτικά:

- Το Σάββατο:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα στο Ιόνιο τις απογευματινές ώρες. Από το μεσημέρι θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, με υψόμετρο πάνω από 700 μέτρα.

Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν στο Ιόνιο στα 8 και σταδιακά τα 9 Μποφόρ.

-Την Κυριακή:


Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες οι οποίες από τις μεσημεριανές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη Στερεά-Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και τη Θεσσαλία-Σποράδες. Χιονιά στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χωράς.

Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βραδύ στα δυτικά, ενώ η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο.

-Την Δευτέρα:


Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά ηπειρωτικά, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Πρόσκαιρη βελτίωση από το μεσημέρι στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου