Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Στόχος η καλύτερη δυνατή εκπαίδευση της ομογένειας

«Η ελληνική Πολιτεία φροντίζει για τη στελέχωση των ομογενειακών σχολείων στην Κωνσταντινούπολη με στόχο την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των νέων παιδιών της Ομογένειας» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας.
 
Ο υφυπουργός Παιδείας βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να εξετάσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στα ομογενειακά σχολεία -τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, το Ζάππειο και το Ζωγράφειο- αλλά και τα μικρότερα σχολεία, όπως της Βλάγκας και της Πριγκήπου.
 
«Έκανα μια σειρά επισκέψεων στα ομογενειακά σχολεία, ήρθα σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς για τους οποίους η ελληνική Πολιτεία φροντίζει να στελεχώσουν αυτά τα σχολεία για την εκπαίδευση των νέων παιδιών της Ομογένειας» σημειώνει ο κ. Γκιουλέκας.
 
Ο υφυπουργός  Παιδείας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας κατα την διάρκεια της τελετής εγκαινίων στις  νέες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ Θέρμης, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013, Το ΙΕΚ Θέρμης κατασκευάσθηκε από την ΟΣΚ ΑΕ και ολοκληρώθηκε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το έργο αφορά στη διαμόρφωση και την προσθήκη πτέρυγας σε ένα πρώην βιομηχανικό κτίριο, προκειμένου να μετατραπεί σε σχολικό διδακτήριο με 16 κύριες αίθουσες, 14 εργαστήρια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο και χώρους γραφείων ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου