Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Πώς θα λειτουργήσουν φέτος τα σχολεία κ. Αρβανιτόπουλε;


Ανακοίνωση – Καταγγελία
Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση εφαρμόζοντας τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές λιτότητας και περικοπής των δημόσιων δαπανών και στην Παιδεία έχουν δημιουργήσει συνθήκες εκπαιδευτικής – οικονομικής και λειτουργικής ασφυξίας και αδιεξόδου για το Δημόσιο σχολείο υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την παρεχόμενη γνώση, χτυπώντας καίρια τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς.
  • Αφού απέλυσαν χιλιάδες αναπληρωτές και έβγαλαν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες συναδέλφους των ΕΠΑΛ, δημιούργησαν τεχνητά πλεονάσματα με την αύξηση ωραρίου και τα πληθωρικά τμήματα.
  • Αφού υποχρέωσαν σε απαράδεκτες μετατάξεις εκβιάζοντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς, μετακινούν όσους «πλεονάζουν» σε άλλες περιοχές για συμπλήρωση ωραρίου με δουλειά σε μέχρι και 5 διαφορετικά σχολεία, καταπατώντας κάθε εργασιακό δικαίωμα, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο το μάθημα στο σχολείο.
            Τώρα, 2 μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, υπάρχουν ακόμα σοβαρά κενά σε διάφορες περιοχές της χώρας και γίνεται προσπάθεια αντιμετώπισής τους (π.χ. στην Ανατ. Αττική) με νέες συμπτύξεις τμημάτων, αδιαφορώντας για τα εκπαιδευτικά προβλήματα που δημιουργούνται και για τα νέα τεχνητά πλεονάσματα που θα προκύψουν.
Επειδή αυτή θα είναι από δω και πέρα η πολιτική κάλυψης των κενών από το Υπουργείο Παιδείας να το ξεκαθαρίσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο:
  • Τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς, με 30άρια τμήματα και με μεταφερόμενους συναδέλφους από σχολείο σε σχολείο.
  • Τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και περικοπών με βασικές ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό, χωρίς φύλακες και καθαρίστριες.
            Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ετοιμάζονται για τη νέα χρονιά (3η Αναθεώρηση του 2ου Μνημονίου – Ιούνιος 2013) να προχωρήσουν σε παραπέρα κατάργηση – συγχώνευση σχολικών μονάδων ώστε να συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο τη Δημόσια Παιδεία.
Επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί συναδέλφους, γονείς, μαθητές σε ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου σχολείου.
  • Καμιά σύμπτυξη τμήματος – Καμιά κατάργηση σχολείου
  • Άμεσοι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών – Προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους απασχόλησης
  • Τμήματα με 20 μαθητές στην τάξη
  • Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει – Να γυρίσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα στην τάξη – Ολοκληρωμένη λειτουργία των ΕΠΑΛ
  • Να γυρίσουν οι σχολικοί φύλακες στα σχολεία – Κάλυψη των κενών σε διοικητικό προσωπικό – Αυξημένη χρηματοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να οργανώσουν και να σχεδιάσουν τον αγώνα μαζί με όλους τους φορείς:
Για το Δημόσιο σχολείο όλων των μαθητών, όλων των εκπαιδευτικών, όλης της γνώσης.
Για το Δημόσιο σχολείο των αναγκών, των προσδοκιών και των οραμάτων της νεολαίας και όλου του λαού.
Κατεβάστε τη σχετική Καταγγελία σε μορφή pdf … εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου