Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

«Τραγούδια της αγάπης και του ονείρου»

Μουσική εκδήλωση με τίτλο
«Τραγούδια της αγάπης και του ονείρου»
εμπνευσμένα από το λόγο του Γιοσέφ Ελιγιά
 
Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 8:30 μ.μ. το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών θα πραγματοποιήσει στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος (ΖΠΑ) μια μουσική βραδιά εμπνευσμένη από τον ποιητή Γιοσέφ Ελιγιά με τίτλο «Τραγούδια της αγάπης και του ονείρου».
Ο Γιοσέφ Ελιγιά (Ιωσήφ Καπούλια) γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1901 όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Αποφοίτησε από το γαλλόφωνο γυμνάσιο Alliance Israelite ενώ το 1922 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε ως καθηγητής της γαλλικής γλώσσας και στη συνέχεια ασχολήθηκε με την λογοτεχνία και την ποίηση. Ωστόσο το σύντομο της ζωής του δεν του επέτρεψε να δει τα έργα του εκδομένα.
Το μουσικόφιλο κοινό θα απολαύσει γνωστά έργα διακεκριμένων Ελλήνων  και ξένων συνθετών (Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοΐζου, Νότη Μαυρουδή, Ελένης Καραΐνδρου, Μαρίζας Κωχ και Κούρτ Βάιλ), τα οποία θα ερμηνεύσει η γνωστή ήδη από το γιαννιώτικο κοινό, από την ανοιξιάτικη εμφάνισή της, Τότα Κυριαζικίδου, με τον Θανάση Μπιλιλή στο πιάνο, ενώ η Ευαγγελία Μόσχου και Γιώτα Τσιγκρή θα διαβάσουν αποσπάσματα από τα ποιήματα του Γιοσέφ Ελιγιά.
Θα ακουστούν με τη σειρά τα ποιήματα «στη λίμνη των Ιωαννίνων», «όραμα», «μες το ποτήρι του ονείρου», «στα μάτια σου» «απλά λογάκια της αγάπης», «νοσταλγία», «Ρεβέκκα», «Θαμμένη αγάπη», «προλεταριακή τέχνη», «Ζαχρέ», «όνειρο», «Το περιβόλι της ομορφιάς σου», κάποιοι στίχοι από το «Άσμα Ασμάτων» του Σολομώντος, «τα τραγούδια της χαράς» καθώς και ένα μικρό απόσπασμα της μετάφρασης του από « τον πύργο των ονείρων» του Σαλομώντα Λεβ Πέρετς. Αυτά μαζί με την ελεύθερη απόδοση των στίχων των ξένων συνθέσεων καθώς και τα τραγούδια αποτελούν μια ενιαία αρμονική σύνθεση και ελπίζουμε να σας ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο του ονείρου και της αγάπης!
            Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου