Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Μία έκθεση που συνδέει την πόλη με το Πανεπιστήμιο



Μέχρι τις 24 Απριλίου θα λειτουργεί στη Δημοτική Πινακοθήκη η εικαστική έκθεση του Ζήκου Δέδου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη Δημοτική Πινακοθήκη από το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, σε συνεργασία με την Πινακοθήκη.
Η πρώτη έκθεση στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου είναι αυτή του Ζήκου Δέδου, που ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθησαν στα εγκαίνια, και αναφέρθηκε με λίγα λόγια στη σημασία που προσπαθεί ο ίδιος να προσδώσει στα έργα και γενικότερα στην τέχνη.
Για το έργο του Ζήκου Δέδου μίλησαν ο αντιπρύτανης Γ. Καψάλης, και ο Καθηγητής Γ. Σμύρης, με τον πρώτο να αναφέρεται παράλληλα και στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και στις προσπάθειες της Διοίκησής του, αλλά και της Πρυτανείας να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο.
«Έχουμε ως όπλο την θετική εξωτερική αξιολόγηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες για το Τμήμα. Εξακολουθούμε να διεκδικούμε τον πενταετή κύκλο σπουδών και τη μετονομασία του Τμήματος σε Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης», τόνισε ο κ. Καψάλης.
Χαιρετισμό  στην εκδήλωση απηύθυνε ο Δήμαρχος Φ. Φίλιος, αναφερόμενος και στο έργο του καλλιτέχνη και στην προσφορά της Δημοτικής Πινακοθήκης. Παράλληλα όμως έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία και την προσφορά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στα 50 χρόνια από την ίδρυσή του.
«Κανείς δεν πίστευε πριν από 50 χρόνια ότι το διάταγμα εκείνο θα οδηγούσε στον σημερινό κολοσσό ως προς την κατάταξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην παγκόσμια κλίμακα. Δεν χρειάζεται να πει κάποιος πολλά, αλλά αρκεί μία και μόνο αφαίρεση. Φανταστείτε πως θα ήταν η πόλη χωρίς το Πανεπιστήμιο», τόνισε ο κ. Φίλιος.
Τέλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Γιωτίτσας αναφέρθηκε και αυτός στη συμπλήρωση των 50 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου, και στη σύνδεση του Ιδρύματος με το Δήμο Ιωαννιτών. «Ο Ζήκος Δέδος, εκ Πύργου Κονίτσης ορμώμενος, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συνεχίζει τη λαμπρή παράδοση της περιοχής στις εικαστικές τέχνες  Έχουν γραφεί εξαιρετικές κριτικές για το έργο του…», σημείωσε για τον καλλιτέχνη.
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου