Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Παγκόσμιος ο Φιλιππίδης!

Σε έναν εκπληκτικό αγώνα στο Σόποτ, ο Φιλιππίδης έδωσε ρεσιτάλ επί κοντώ. Ο πρωταθλητής του Πανελληνίου πέτυχε αυτό που του έλειπε από την σπουδαία πορεία του στο άθλημα, ένα μετάλλιο, που θα τον καθιέρωνε στους κορυφαίους επικοντιστές. Και το κέρδισε! Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής πλέον, αφού πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,40 μ., 5,55 μ., 5,65 μ., 5,75 μ. στην συνέχεια πέτ

αξε στα  5,80 μ., που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοσή του και κλείδωσε το χρυσό μετάλλιο.  O Γερμανός Μάλτε Μορ που πήγε στο Σόποτ ως φαβορί , μετά την απουσία του  Ρενό Λαβιλενί, καθώς είχε  την καλύτερη επίδοση, με 5,90 μ., δεν απείλησε τον Έλληνα επικοντιστή, ενώ χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια  για να περάσει τα 5,80 αποτέλεσμα που τον έφερε στην 2η θέση. Τρίτος αναδείχθηκε ο Γιαν Κούντλιτσκα (Τσεχία)  5μ80. 
 
Το ελληνικό πάρτι στο Σόποτ το χάλασε ο Βραζιλιάνος Ντα Σίλβα,  που στον τελικό του μήκους στο 6ο άλμα του έκανε 8, 28 και έριξε στην τέταρτη θέση τον Έλληνα πρωταθλητή Λούη Τσάτουμα, που κρατούσε μέχρι εκείνη την στιγμή το χάλκινο μετάλλιο στα χέρια του με επίδοση στα 8,10.
 ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου