Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά τη μη αποδοχή από άλλες χώρες, να γίνει καταστροφή των χημικών της Συρίας σε έδαφός τους, αποφασίστηκε να γίνει καταστροφή μεγάλου όγκου αυτών των χημικών στα ανοιχτά της Μεσογείου. Επιλέχθηκε δηλ. η μέθοδος της υδρόλυσης ανοιχτά της Κρήτης, επιχείρηση ιδιαίτερα επικίνδυνη για το Περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία. Τα συγκεκριμένα χημικά όπλα αποτελούν μείγματα επικίνδυνων και τοξικών ουσιών, που απειλούν με πλήρη νέκρωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με καταστροφή του οικοσυστήματος και των ζωντανών οργανισμών.
Οι επιστήμονες του Δημόκριτου και του Πολυτεχνείου Κρήτης κάνουν λόγο για μία εξαιρετικά επικίνδυνη με απρόβλεπτες συνέπειες πράξη που απειλεί τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, την οικονομία της χώρας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του κλειστού θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου, ένα από τα πιο σημαντικά θαλάσσια οικοσυστήματα του πλανήτη μας.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την εγκληματική αυτή ενέργεια που πάει να συντελεστεί στον ελλαδικό χώρο με συνέπειες καταστροφικές για το περιβάλλον, τους κατοίκους της χώρας και ιδιαίτερα της Κρήτης και ζητά από την ελληνική Κυβέρνηση να μπλοκάρει την όλη διαδικασία.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου