Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Στην αντεπίθεση ο Φίλης μετά τον σάλο

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Στην αντεπίθεση ο Φίλης μετά τον σάλο

Απάντηση στις αιχμές και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας αναφορικά με τη γενοκτονία των Ποντίων, έδωσε χθες ο Νίκος Φίλης.

Στην αντεπίθεση ο Φίλης μετά τον σάλο
Μιλώντας την Τετάρτη το βράδυ στο πανεπιστήμιο Αθηνών ο υπουργός κατήγγειλε παλαιά και νέα στερεότυπα και αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου, εννοώντας προφανώς τις φωνές αντίδρασης για τις απόψεις που διατύπωσε.

Συγκεκριμένα, είπε: «Η αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος για τη δημόσια εκπαίδευση είναι προϋπόθεση για να στοχαστούμε. Συνεχώς ορθώνονται παλαιότερα και νέα στερεότυπα που έχουν κρατήσει τη χώρα μας σε ζώνη χαμένων ευκαιριών. Καθημερινά υπάρχει αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου, τον οποίο ζούμε ως παρηγορητικό λόγο στην οικονομική κρίση» είπε αναφερόμενος εμμέσως στις επιθέσεις που δέχθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του για τη Γενοκτονία των Ποντίων. «Η Πολιτεία θα παραμείνει στο πλευρό του δημόσιου πανεπιστημίου», κατέληξε.
Στο πλευρό του στάθηκε και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου που υποστήριξε ότι υπάρχουν «φαινόμενα που φτάνουν στα όρια του χουλιγκανισμού όταν ένας άνθρωπος θέλει να πει οτιδήποτε δεν μπορεί να τολμήσει να πει κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για περαιτέρω συζητήσεις».

Παμποντιακό συλλαλητήριο 
Εν τω μεταξύ, παμποντιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή της νεολαίας των ΑΝΕΛ, έχει προγραμματιστεί για τις 4 το μεσημέρι, στην πλατεία Συντάγματος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση, το συλλαλητήριο λαμβάνει χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών Ποντίων, «που τους οδηγεί στην εξαθλίωση και στον θάνατο», για την αφαίρεση από την διδακτέα ύλη της Γ' Λυκείου του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός», του μοναδικού με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, «λογοκρίνοντας την παιδεία και παραχαράσσοντας το μέλλον μας».
Κορωνίδα στις προσβολές, αναφέρεται στην ανακοίνωση αποτελεί η πρόσφατη «ανενδοίαστη άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας».
ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου