Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Συμβούλιο επιλογής Διευθυντών εκπαίδευσης: Γιατί δεν έβαζαν καλύτερα την τοπική του ΣΥΡΙΖΑ;

25 Νοεμβρίου 2015
Συμβούλιο επιλογής Διευθυντών εκπαίδευσης: Γιατί δεν έβαζαν καλύτερα την τοπική του ΣΥΡΙΖΑ;
          
"Έκθαμβος" ο κόσμος της εκπαίδευσης αλλά και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί το "ξεδίπλωμα" της Κυβερνητικής πολιτικής, το οποίο πάνω απ όλα αποδεικνύει ποιο ακριβώς ήταν το "ηθικό πλεονέκτημα" έναντι όλων, που η Κυβέρνηση πρόβαλε ως τη μεγάλη της διαφορά με το παλιό πολιτικό σύστημα!
Σημαιοφόρος της προσπάθειας να αντιληφθεί ο κόσμος όσο πιο γρήγορα γίνεται, τα προεκλογικά φούμαρα περί αξιοκρατίας, ισονομίας, διαφάνειας και άλλων τέτοιων αρετών που δήθεν διέθετε η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει αναδειχθεί ο Υπουργός Παιδείας και "βοσκήσιμων γαιών" Νίκος Φίλης!
Με την τροπολογία που κατέθεσε για την επιλογή Διευθυντών  Εκπαίδευσης καταρρακώνει κάθε έννοια αντικειμενικότητας και σοβαρότητας στη διοίκηση της εκπαίδευσης. Αυτό φαίνεται και από τη σύνθεση του Συμβουλίου επιλογής που αποτελείται από τρία διορισμένα μέλη που ορίζει ο ίδιος ο Υπουργός και τους δύο αιρετούς.
Αφού η χώρα έγινε διεθνώς ρεζίλι με τον διορισμό των κομματικών Περιφερειακών Διευθυντών -το θέμα πήρε διαστάσεις και στο Ευρωκοινοβούλιο παρουσία του ίδιου του Πρωθυπουργού– τώρα οι κομματικοί τοποτηρητές που στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι βέβαιο πως κατέχουν ελάχιστα προσόντα σε σχέση με αυτούς που θα κληθούν να αξιολογήσουν, θα επιλέξουν τους νέους διευθυντές εκπαίδευσης ως Πρόεδροι των Συμβουλίων επιλογής! Τέτοια βαθιά οραματική προοδευτική πολιτική, γεμάτη από αριστερό (κοπανιστό) αέρα που έχει "φουσκώσει" τα πανιά του Κυβερνητικού σχήματος, που αντί να "σκίζει" μνημόνια "σκίζει" τους εργαζόμενους και το παρόν και το μέλλον της Χώρας!
Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε πως τα πράγματα ήταν αγγελικά πλασμένα, πως βασίλευε η αξιοκρατία. Όμως δεν μπορούμε να μην επισημαίνουμε πως αυτοί που ήρθαν με σύνθημα ότι θα αλλάξουν τις παλιές συνήθειες, είναι απίστευτα χειρότεροι από το ξεκίνημά τους. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια μπορεί ο καθένας συγκρίνοντας αυτό που ίσχυε και αυτό που θα ισχύσει να βγάλει τα συμπεράσματά του:
ΤΙ ΙΣΧΥΕ
ΤΙ  ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Το συμβούλιο αποτελούνταν :
Το συμβούλιο αποτελείται:
Από 7 μέλη
Από 5 μέλη
Πρόεδρος ήταν Πανεπιστημιακόςκαι ορίζονταν από την επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής.
Πρόεδρος ο Περιφερειακός Διευθυντής!!!
Δυο μέλη ΔΕΠ που τα επέλεγε το Πρυτανικό συμβούλιο του ΑΕΙπου απευθύνονταν ο υπουργός Παιδείας.
Ένας σχολικός Σύμβουλος και ένα μέλος ΔΕΠ που τα διορίζει ο Υπουργός Παιδείας
Δύο Παρέδρους του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που τους πρότειναν τα αρμόδια όργανα του  Παιδαγωγικού Ινστιτούτου
Δεν προβλέπονται
Δύο αιρετούς ΚΥΣΠΕ
Δύο αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ
            Όπως γίνεται αμέσως αντιληπτό, ο κύριος Υπουργός, ως γνήσιος αριστερός(!!) έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο και πορεύεται προς το μέλλον ατενίζοντας το βαθύ και σκοτεινό παρελθόν! Αντί να προχωρήσει σε βελτιωτικές ενέργειες, προτίμησε να γυρίσει την εκπαίδευση πάλι πίσω. Θα ήταν πιο έντιμο από την πλευρά του να δηλώσει πως οι θέσεις είναι Κομματικές και να διορίσει σε αυτές τους ψηφοφόρους του, τους φίλους του και τους κυβερνητικούς συνδιαχειριστές, με όποιο ποσοστό επιθυμούσε, απαλλάσσοντας τους εκπαιδευτικούς από τον κόπο συμμετοχής σε μια τέτοιου είδους διαδικασία.
            Αιδώς Αργείοι!
Δημοκρατική Συνεργασία
Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου