Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Το "νέο" θριαμβεύει! Για αυτή τη φορά επανέρχεται η συνέντευξη στην επιλογή στελεχών!!



20 Νοεμβρίου 2015
Το "νέο" θριαμβεύει! Για αυτή τη φορά επανέρχεται η συνέντευξη στην επιλογή στελεχών!!
           
                Με μια τετρασέλιδη τροπολογία που απέστειλε στη ΔΟΕ για έκφραση γνώμης μέσα σε 4 ημέρες (μέχρι 24-11-2015), ο Υπουργός Παιδείας αλλάζει για μια ακόμη φορά το σύστημα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, επαναφέροντας για τους Διευθυντές εκπαίδευσης τη συνέντευξη, την οποία με τυμπανοκρουσίες είχε καταργήσει η ηγεσία Μπαλτά-Κουράκη δηλώνοντας πως την χρησιμοποιούσε το παλιό σύστημα εξουσίας για να ελέγχει τα πράγματα.
                Η διαφορά με το παρελθόν είναι ότι η συνέντευξη δεν θα δίνεται στο Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής, αλλά σε Περιφερειακά Συμβούλια που θα διορίζει ο Περιφερειακός Διευθυντής!!
                Ο στόχος προφανής. Μετά τον διορισμό των Περιφερειακών Διευθυντών για τον οποίο η Χώρα έγινε διεθνώς ρεζίλι και τον διορισμό μελών στα ΠΥΣΠΕ, ο κύριος Φίλης θέλει να διορίσει και τους Διευθυντές εκπαίδευσης!!
                Παρά το γεγονός ότι είχε εξαγγείλει διάλογο ως την άνοιξη, για όλα τα θέματα της Παιδείας, προχωρά σε αποσπασματικές ρυθμίσεις που μοναδικό στόχο έχουν την πλήρη άλωση της διοίκησης της εκπαίδευσης από τους κομματικούς του φίλους και κάθε φορά νομοθετεί κατά το δοκούν και κατά πως συμφέρει την κομματική του πελατεία!
                 Έτσι λοιπόν:
  • Οι Διευθυντές σχολείων επιλέχθηκαν με ψηφοφορία
  • Οι Υποδιευθυντές σχολείων επιλέχθηκαν με ψηφοφορία
  • Οι Συντονιστές εξωτερικού επιλέχθηκαν με συνέντευξη στο Συμβούλιο επιλογής Συντονιστών
  • Οι Διευθυντές εκπαίδευσης θα επιλεγούν με συνέντευξη από τα ΑΠΥΣΠΕ που θα διορίσουν οι Περιφερειακοί Διευθυντές και εκλογές
  • Οι Σχολικοί Σύμβουλοι όταν θα κρίνει ο Υπουργός ότι έχει έρθει η στιγμή, με όποιο τρόπο θεωρήσει ότι θα τον βολεύει, ώστε να επιλέξει, αν προλάβει, όποιους επιθυμεί το νέο σύστημα αριστεροακροδεξιάς εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!
                Για την Κυβέρνηση τελικά, καλύτερος τρόπος επιλογής των στελεχών είναι αυτός που κάθε φορά νομίζει ότι θα βγάλει αυτούς που θέλει!! Όσο μικραίνει λοιπόν το σώμα των πολιτικών της φίλων (και αυτό γίνεται με ραγδαίους ρυθμούς), τόσο πιο ξεδιάντροπες γίνονται οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί για να τους επιλέξει!
                Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεωρεί απαράδεκτη την τροπολογία, την μεθόδευση αλλά και την διαδικασία. Αν ο Υπουργός Παιδείας επιθυμεί πραγματικά ουσιαστικό διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, οφείλει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επιλογή όλων των στελεχών εκπαίδευσης κι όχι να ψάχνει να βρει συνενόχους σε τροπολογίες και ρυθμίσεις που μοναδικό στόχο έχουν την πλήρη κομματικοποίηση της διοίκησης της εκπαίδευσης.
                Τα εύκολα λόγια ανέμελων αντιπολιτευτικών εποχών έχουν περάσει, όλοι έχουν πια αντιληφθεί ότι οι νέοι Τριτομνημονιακοί "σωτήρες" αντί να σκίζουν μνημόνια όπως υπόσχονταν, κομματιάζουν και την τελευταία ελπίδα που είχαν οι εργαζόμενοι ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο. Σε αυτή τους την επιλογή θα βρουν απέναντί τους όλους τους εργαζόμενους και όλη την κοινωνία.

Δημοκρατική Συνεργασία
Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου