Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Εκδηλώσεις τιμής για τον Λορέντζο Μαβίλη


Ο Δήμος Ιωαννιτών, ο Δήμος Κερκυραίων και η Τοπική Κοινότητα Βασιλικής, τιμούν τον ποιητή και ήρωα του Δρίσκου Λορέντζο Μαβίλη, με εκδηλώσεις που οργανώνουν το Σάββατο 28 και την Κυριακή 30 Νοεμβρίου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
- ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: 19.30 Παρέλαση της Φιλαρμονικής  Εταιρείας Αγίου Ματθαίου  «Λορέντζος Μαβίλης» (πορεία από το ξενοδοχείο Παλλάδιο έως το Πνευματικό Κέντρο), 20.30 Συναυλία του Μουσικού Συνόλου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Αγίου Ματθαίου  «Λορέντζος Μαβίλης» και της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Ματθαίου με πρόγραμμα Επτανησιακού Ρεπερτορίου, στο Πνευματικό Κέντρο.
- ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: 10.00  Τοπική Κοινότητα Βασιλικής, Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα, 11.00  Ύψωμα Δρίσκου, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Λορέντζου Μαβίλη, 11.20 Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Τζώρας και στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, 12.00 Πνευματικό Κέντρο Βασιλικής: Χαιρετισμοί, ομιλία από τον Δρ. Δημήτριο Γ. Μεταλληνό, Διδάσκοντα του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τίτλο: «Λορέντζος Μαβίλης ο Πολιτικός της Θυσιαστικής Πράξης», απαγγελία ποιημάτων, παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από το Σύλλογο Βασιλικής.
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου