Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Αμεσα η μονιμοποίηση εργαζομένων στο Δημόσιο

Νέα παράταση, μέχρι το τέλος του 2016, θα δοθεί στις συμβάσεις καθαριότητας των Δήμων, ενώ επίκειται άμεσα και η μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν  με προσωρινούς πίνακες. Σε συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, τέθηκαν επί τάπητος, όλες οι μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται και θα έχουν αντίκτυπο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Ως προς το θέμα του Μισθολογίου, ο κ. Βερναρδάκης, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεχθηκε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση  που θα διατηρήσει τη προσωπική διαφορά σε όσους υπαλλήλους μετατάχθηκαν ή συμμετείχαν στην ενδοδημοτική κινητικότητα καθώς και σε όσους απολυθέντες επαναπροσλήφθηκαν.
Αναφορικά με το νέο σύστημα αξιολόγησης που θα ισχύσει, ο υπουργός δεσμεύθηκε οτι δε θα συνδέεται με τις μισθολογικές απολαβές ούτε θα οδηγεί σε απόλυση, ενώ φέρεται να αναγνώρισε οτι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ιδιαιτερότητες οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με το ενιαίο σύστημα αξιολόγησης. Αξίζει να σημειωθεί οτι πάγιο αίτημα της ΠΟΕ ΟΤΑ ειναι η δημιουργία ενός ξεχωριστού συστήματος αξιολόγησης με αναγνώριση των πραγματικών αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό, περιγράμματα θέσης κτλ, ωστόσο δεν έχει γίνει ποτε κανένα βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση.
Στο επίκεντρο της συνάντησης  βρέθηκε και το ζήτημα της μονιμοποίησης των ΙΔΑΧ την οποία άλλωστε έχει εξαγγείλει ο κ. Βερναρδάκης “εφόσον”, όπως επανέλαβε χθες “ δεν υπάρχουν νομικά ή συνταγματικά κωλύματα”. Επιπλέον, ο υπουργός δεσμεύθηκε να προωθήσει σχετική νομοθετική διάταξη με την οποία θα επιλύεται το ζήτημα που έχει προκύψει  με τις μετατάξεις εργαζομένων της συγκεκριμένης κατηγορίας. Υπενθυμίζεται οτι προ καιρού το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε αποφανθεί οτι δεν εγκρίνονται μετατάξεις εργαζομένων ΙΔΑΧ χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, ενώ σημειωτέον βάσει του Μνημονίου έχουν καταργηθεί όλες οι κενές οργανικές θέσεις.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου