Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017 – 2018

doe.gr
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017 – 2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ο.Ε. που προέκυψε μετά το πέρας της 86η Γενική Συνέλευση του κλάδου και κατά τη διαδικασία των αρχαιρεσιών, στις 26 Ιουνίου 2017, παρουσιάζει, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο καταστατικό της Δ.Ο.Ε., την έκθεση πεπραγμένων για τον πρώτο χρόνο της θητείας του (2017-2018).

Η σύνθεση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τη συνδικαλιστική περίοδο 2017-2018 μετά τη, διαπαραταξιακή- λειτουργικού χαρακτήρα, συγκρότησή του είναι:

Πρόεδρος: Κικινής Θανάσης,
Αντιπρόεδρος: Πετράκης Σταύρος,
Γενικός Γραμματέας: Τρούλης Γιώργος,
Ταμίας– Υπεύθυνος Τύπου και Δημ. Σχέσεων: Ανδρουλάκης Μάνος,
Οργανωτικός Γραμματέας: Γκούμας Θανάσης,
Ειδικός Γραμματέας: Καπράνας Ζήσης,
Υπεύθυνη Εκδόσεων -Υλικού και Βιβλιοθήκης: Βενετοπούλου Γιώτα,
Μέλη: Μαριόλης Δημήτρης, Παπαθανασίου Αργύρης, Δριμάλα Θεοδώρα, Μαρίνης Σπύρος.

Το πολιτικό συγκείμενο της συνδικαλιστικής περιόδου


Το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα (ΔΟΕ),  συνεχίζει να δρα μέσα σε ένα πλαίσιο αντίξοων πολιτικών και κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, μετά από την παρέλευση οχτώ συνεχών ετών μνημονίων και λιτότητας. Η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, συνεχώς κλιμακώνεται με κύριες συνέπειες τις απώλειες βασικών εργασιακών κεκτημένων με την παράλληλη προώθηση όλο και περισσότερο ελαστικών μορφών εργασίας και διαμόρφωσης κοινωνικοπολιτικών συνθηκών σταδιακής απαλλαγής της υποχρέωσης των παρεχόμενων κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, πρόνοια κλπ) από το κράτος.
Στη χώρα μας, για όγδοη συνεχή χρονιά οι εργαζόμενοι και η κοινωνία, στο σύνολό της, βιώνουν τις συνέπειες των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών που επιβάλλουν τρόικα και δανειστές. Από το καλοκαίρι του 2015, μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου, ως αποτέλεσμα της υποχώρησης της κυβέρνησης στους εκβιασμούς και τις πιέσεις των δανειστών, διαμορφώθηκαν ειδικές πολιτικές συνθήκες που σφράγισαν τις εξελίξεις τα τρία τελευταία χρόνια. Οι  πολιτικές της λιτότητας που εφαρμόζονται στα πλαίσια του 3ου και εν συνεχεία του νέου συμπληρωματικού μνημονίου (από πέρυσι), παρά τις παράλληλες προσπάθειες για επιμέρους μέτρα ελάφρυνσης των φτωχότερων στρωμάτων, δημιουργούν νέα βάρη για τους εργαζόμενους (ασφαλιστικό – φορολογικό), περικοπές των κοινωνικών δαπανών, ιδιωτικοποιήσεις, περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Καθώς οι δανειστές με κάθε νέα ευκαιρία απαιτούν όλο και μεγαλύτερες περικοπές, όλο και πιο μακροχρόνιες δεσμεύσεις για να υπηρετήσουν τα σχέδιά τους, και η κυβέρνηση υποχωρεί από τις «κόκκινες γραμμές» της, οι αντιστάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος συνολικά είναι αναντίστοιχες του μεγέθους των προβλημάτων και των προκλήσεων, με την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων να έχει  δώσει τη θέση της σε στάση αναμονής και αίσθημα αδιεξόδου.
Σε αυτή την κατάσταση, που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τα κοινωνικά αντανακλαστικά και τη δημοκρατία, το μεγάλο στοίχημα για το συνδικαλιστικό κίνημα είναι να συμβάλλει στη δημιουργία προϋποθέσεων ώστε οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν και να ενεργοποιηθούν στα σωματεία, παρεμβαίνοντας δυναμικά, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα, αναπτύσσοντας αγώνες οι οποίοι  μπορούν να βάλλουν φρένο στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων δημιουργώντας ρωγμές στις μνημονιακές πολιτικές,  χτίζοντας καθημερινά τις συνθήκες εκείνες, οι οποίες θα οδηγήσουν στη συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής. Μόνο συνδικάτα με κινηματική υπεράσπιση αξιών και δικαιωμάτων, μέσα από νίκες και ήττες, μπορούν να αποκτήσουν την αναγκαία αξιοπιστία και να αποτελέσουν σημαντικό κοινωνικοπολιτικό παράγοντα προοδευτικών αλλαγών.

Οι συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές περιορισμού των κοινωνικών δαπανών, εκτός των άλλων, έχουν επηρεάσει και την εκπαίδευση. Οι δαπάνες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, με μοναδική μορφή εργασίας στις σχολικές μας μονάδες αναπληρωτές συναδέλφους (κυρίως μέσω ΕΣΠΑ) και με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών μόνο όσων δικαιώθηκαν δικαστικά (περισσότερο αφορά συναδέλφους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση), παρά τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί από τις συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών. Το σταμάτημα του κατήφορου στις δαπάνες για την Παιδεία στο 2,88% του ΑΕΠ για φέτος – ενώ στόχος του μεσοπρόθεσμου (2015-2018) ήταν να φτάσει στο 1,99% για το 2018- δεν αρκεί και απέχει πολύ από το διεκδικούμενο στόχο του 5% που προβάλει σταθερά ο κλάδος. Πολλές αλλαγές στην εκπαίδευση είχαν και έχουν ως στόχευση την εξοικονόμηση προσωπικού (π.χ. κατάργηση του σταθερού δασκάλου-υπεύθυνου του ολοήμερου προγράμματος στα δημοτικά, μείωση ωρών σε διδακτικά αντικείμενα χωρίς συνολική αναδιάρθρωση αναλυτικών προγραμμάτων κ.α.) ρυθμίσεις που οδηγούν σε τεχνητά πλεονάσματα, αύξηση μαθητών ανά τμήμα με υποχρεωτικές μετακινήσεις (με την εφαρμογή των 3μελών επιτροπών), επιβάρυνση και ελαστικοποίηση ωραρίου και εργασιακών σχέσεων. Η ελαστικοποίηση παράλληλα των μορφών αναπλήρωσης, των άνισων δικαιωμάτων με των μονίμων συναδέλφων, η προοπτική μιας παρατεταμένης εργασιακής αναπλήρωσης με άξονα την αδιοριστία αυξάνουν την εργασιακή ανασφάλεια, ενώ η μισθολογική εξέλιξη κινείται σε δυσανάλογα αργούς ρυθμούς με την συνεχή αύξηση φορολογικών βαρών που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το εργασιακό τοπίο.

Η δράση του ΔΣ της ΔΟΕ μέσα σε αυτό το κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον

Το ΔΣ της ΔΟΕ από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής του, ξεκίνησε τις παρεμβάσεις και τις πιέσεις στην κατεύθυνση της στήριξης του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Με βασικούς άξονες τις ψηφισμένες θέσεις από τις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου αλλά και των αποφάσεων του ΔΣ, σε όλα τα ζητήματα που άνοιξαν την περίοδο αυτή, κινήθηκε τόσο αγωνιστικά όσο και με κάθε δόκιμο συνδικαλιστικό τρόπο διεκδίκησης και παρέμβασης. Έδρασε σε όλα τα επίπεδα με επιστολές-ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, συλλογικές διαδικασίες (έκτακτες γενικές συνελεύσεις, περιφερειακές συσκέψεις στελεχών, ολομέλειες προέδρων, σύσκεψη αιρετών κ.α.) δράσεις ενημέρωσης (ημερίδες, συνέδρια κλπ) διαπραγματεύσεις με το υπουργείο παιδείας, θεσμικές παρεμβάσεις στις επιτροπές μορφωτικών υποθέσεων και στις αντίστοιχες επιτροπές της βουλής και του υπουργείου παιδείας, παρεμβάσεις στα κόμματα και σε όλο το φάσμα της διοίκησης της εκπαίδευσης, δράσεις τοπικού αλλά και πανελλαδικού ενδιαφέροντος, συνεργασία τόσο με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ) όσο και με όλους τους φορείς που εμπλέκονται, θεσμικά, στην εκπαίδευση αλλά και με το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων την ΑΔΕΔΥ.
Οι στρατηγικές επιλογές σχεδιασμού, ανάδειξης και διεκδίκησης κομβικών ζητημάτων του κλάδου και η επίτευξή τους (π.χ. θεσμοθέτηση της Δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, την κατάργηση της υπουργικής απόφασης για δυνατότητα αύξησης των μαθητών +10% ανά τμήμα,, την προσμέτρηση της ώρας σίτισης ως διδακτική, την διαφαινόμενη κατάργηση του αντιδραστικού πλαισίου της αξιολόγησης εκπαιδευτικών δηλ του Π.Δ.152 κ.α) καταδεικνύει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με δυναμικούς αγώνες και ουσιαστική δράση μπορεί να πετύχει τους στόχους του εφόσον κινηθεί μαζικά και συντονισμένα.
Παρόλες τις επιτυχείς δράσεις της ΔΟΕ, από πλευράς θεσμοθέτησης ή κατάργησης νομοθετημάτων, αλλά και από πλευράς ενημέρωσης και κατάδειξης του δίκαιου των αιτημάτων του κλάδου υπάρχουν ακόμα διεκδικήσεις τις οποίες συνεχίζει και παλεύει δίδοντας δυναμικές μάχες όπως την πραγματική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα απέναντι σε όλα τα νεοφιλελεύθερα λόμπι και πολιτικούς σχηματισμούς αλλά και απέναντι στα οικονομικά συμφέρονται που την αντιστρατεύονται και θέλουν να την μπλοκάρουν. Παράλληλα μια άλλη δυναμική μάχη που δίδουμε ως κλάδος είναι ο αγώνας διαρκείας που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και εντείνεται φέτος για την πραγματοποίηση επιτέλους μόνιμων μαζικών διορισμών σε όλες τις ανάγκες της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τη δομή της εκπαίδευσης που προτείνει το συνδικαλιστικό κίνημα.
Το εκπαιδευτικό κίνημα συνεχίζει να παλεύει και να διεκδικεί, για τη στήριξη του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, μείωση του ανώτατου αριθμού μαθητών ανά τμήμα, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, σεβασμός και θωράκιση των κατακτημένων εργασιακών δικαιωμάτων με επέκταση σε όλους τους εργαζόμενους (αναπληρωτές), μείωση του διδακτικού ωραρίου, και φυσικά, άρση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Το ΔΣ της ΔΟΕ με άξονα τα παραπάνω πραγματοποίησε, αυτή τη συνδικαλιστική περίοδο, τις παρακάτω δράσεις αναλυτικά:

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.

Αποφάσεις του Δ.Σ. Δ.Ο.Ε.
22/5/2018 Ανακοίνωση για τη λειτουργία των τριμελών επιτροπών
17/5/2018 Εισηγήσεις Προσωρινής Ημερήσιας Διάταξης 87ης Γενικής Συνέλευσης
14/5/2018 Απόφαση για πιλοτικό πρόγραμμα του ΙΕΠ  «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη»
10/5/2018 Ανακοίνωση για την αποστολή εκπαιδευτικών στην Παλαιστίνη
8/5/2018 Ανακοίνωση για το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων για τα παιδιά των εκπαιδευτικών
26/4/2018 Ανακοίνωση για την κοινή υπουργική απόφαση για την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση


20/4/2018 Καταγγελία των ενεργειών της Δ/ντριας του 1ου Ειδικού Δημ. Σχολείου Ιλίου
3/4/2018 Ανακοίνωση για τη δίωξη των φοιτητών που είχαν καταγγείλει φασιστική δράση στα Σεπόλια
2/4/2018 Ανακοίνωση για το δικαίωμα της συνδικαλιστικής ενημέρωσης των εκπαιδευτικών στα σχολεία
30/3/2018 Προσωρινή Ημερήσια Διάταξη
27/3/2018 Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας για την πρόταση σχεδίου διάταξης νόμου για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων
23/3/2018 Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας για τη σύσταση των τριμερών επιτροπών για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης
23/3/2018 Καταγγελία για την έγγραφη πρόσκληση σε απολογία των Δ/ντών των Δημοτικών Σχολείων και Προϊστάμενων των Νηπιαγωγείων του Αμαρουσίου που δε συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης “We go Green” του Δήμου Αμαρουσίου»
22/3/2018 Ανακοίνωση για την παράνομη κράτηση των δυο ελλήνων στρατιωτικών
20/3/2018 Καταγγελία για της υβριστικές επιθέσεις κατά εκπαιδευτικών
20/3/2018 Καταγγελία για τον ορισμό αναπληρωτή αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Έβρου
20/3/2018 Ανακοίνωση για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ στο Δήμο Ν. Προποντίδας Χαλκιδικής
14/3/2018 Ανακοίνωση για το θεσμό των συμβασιούχων γενικών καθηκόντων για της ανάγκες των σχολικών μονάδων
8/3/2018 Αποστολή στον Υπουργό Παιδείας της πρότασης της ΔΟΕ για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων
4/3/2018 Ανακοίνωση για βίαια επεισόδια σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας
27/2/2018 Ανακοίνωση για την κατάκτηση της θεσμοθέτησης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο
21/2/2018 Ανακοίνωση για της ασκήσεις πίεσης της της εκπαιδευτικούς του Νομού Καστοριάς στην υλοποίηση του προγράμματος σχολικά γεύματα
20/2/2018 Ψήφισμα συμπαράστασης στο συνάδελφο Μελισσόπουλο
20/2/2018 Ανακοίνωση για την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο και για της σχετικές διατάξει νόμου για το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
1/2/2018 Ανακοίνωση για το ωράριο των εκπαιδευτικών
29/1/2018 Συμπαράσταση της εννέα Τούρκους αντικαθεστωτικούς
26/1/2018 Καταγγελία του περιφερειακού Δ/ντή Π.Ε. και Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας
26/1/2018 Ανακοίνωση για το τοπίο που διαμορφώνεται στον τομέα της Προσχολικής Αγωγής και εκπαίδευσης
26/1/2018 Ανακοίνωση για της περιφερειακές συσκέψεις για τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης της ΔΟΕ για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων
25/1/2018 Ανακοίνωση για της διώξεις συνδικαλιστών στο ΕΚΠΑ
25/1/2018 Αίτημα συνάντησης με τον Πρόεδρο του ΙΕΠ για το πρόγραμμα «πιλοτικές παρεμβατικές δράσεις υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης»
25/1/2018 Ψήφισμα συμπαράστασης σε διωκόμενη εκπαιδευτικό Συλλόγου Ξάνθης
25/1/2018 Ανακοίνωση για την εγκύκλιο έγκρισης υλοποίησης δράσης με τίτλο «η τσάντα στο σχολείο»
25/1/2018 Καταγγελία του Δ/ντή του 7ου Δ.Σχολείου Τρίπολης
22/1/2018 Ανακοίνωση για πραγματοποίηση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων Συλλόγων
17/1/2018 Αίτημα συνάντησης με Υπουργό Παιδείας για την Προσχολική Αγωγή και εκπαίδευση
16/1/2018 Ανακοίνωση για την πειθαρχική δίωξη του συναδέλφου Νίκου Ζούκη
16/1/2018 Ανακοίνωση για τη διαδικασία διαμόρφωσης της τελικής πρότασης για την αναμοριοδοτηση των σχολικών μονάδων
15/1/2018 4ωρη στάση εργασίας και απεργιακές συγκεντρώσεις για την ψήφιση των μέτρων της τρίτης αξιολόγησης
9/1/2018 Ψήφισμα συμπαράστασης σε συνάδελφο 19ου Δημ. Σχολείου Ζωγράφου
9/1/2018 Κήρυξη στάσης εργασίας την ημέρα ψήφισης των μέτρων της τρίτης αξιολόγησης
20/12/2017 Αίτημα παράτασης κατάθεσης πρότασης για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων
19/12/2017 Αποστολή εγκυκλίου Υπουργείου Παιδείας για της συνδικαλιστικές άδειες και της αποδοχές
7/12/2017 Κείμενο συμπαράστασης και αλληλεγγύης της Ε.Δ. στον αγώνα της ΔΟΕ για τη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση
15/11/2017 Ανακοίνωση για το Πολυτεχνείο
14/11/2017 Ανακοίνωση για το αδιέξοδο που δημιουργεί η Υ.Α. για τα σχολικά γεύματα
13/11/2017 Ανακοίνωση για την αναδρομική περικοπή δεδουλευμένων υπερωριών εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Πέλλας
10/11/2017 Αίτημα συνάντησης με πολιτικά κόμματα
8/11/2017 Ανακοίνωση για τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας
8/11/2017 Ανακοίνωση για τη νέα υπουργική απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος σίτισης «σχολικά γεύματα»
8/11/2017 Κείμενο συμπαράστασης και αλληλεγγύης της ETUCE στον αγώνα της ΔΟΕ για τη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση
7/11/2017 Ανακοίνωση για τη φασιστική επίθεση σε μαθητής και στην οικογένειά του
2/11/2017 Ανακοίνωση για τη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης
27/10/2017 Ανακοίνωση για τη δράση της ΔΟΕ για τη θεσμοθέτηση της δίχρονης, δημόσιας, δωρεάν προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης
25/10/2017 Ανακοίνωση για τη συγχώνευση των τμημάτων προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης των ΤΕΙ με τα παιδαγωγικά τμήματα προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης
19/10/2017 Εργασιακά δικαιώματα εκπαιδευτικών Π.Ε.
18/10/2017 Ανακοίνωση για το συντονισμό των αρμόδιων φορέων για την επίλυση του προβλήματος της στέγασης των εκπαιδευτικών στο ΥΠ.ΕΣ.
18/10/2017 Απάντηση νομικής συμβούλου σε σύλλογο Καλλιθέας για της αποφάσεις των συλλογικών οργάνων
16/10/2017 Επιστολή της ETUCE για τη στήριξη της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στην Ελλάδα
9/10/2017 Κοινοποίηση απόφασης της πρωτοβάθμιας επιτροπής προστασίας συνδικαλιστικών δικαιωμάτων του πρωτοδικείου Αθηνών για της συνδικαλιστικές άδειες και αποδοχές
9/10/2017 Ανακοίνωση για την υλοποίηση του προγράμματος σίτισης «σχολικά γεύματα»
9/10/2017 Ανακοίνωση για να σταματήσει η δίωξη σε βάρος των αιρετών και των μελών του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας
8/10/2017 Ανακοίνωση για τη συμπλήρωση ωραρίου αναπληρωτών εκπαιδευτικών για απασχόληση σε ενισχυτική διδασκαλία
6/10/2017 Ψήφισμα για την περιβαλλοντική εκπαίδευση
5/10/2017 Ανακοίνωση συμπαράστασης σε διωκόμενους συναδέλφους Συλλόγου Κερατσινίου – Περάματος «Ν. Πλουμπίδης»
2/10/2017 Απόφαση για έκτακτες γενικές συνελεύσεις στο διάστημα 3-9 Οκτωβρίου 2017
14/9/2017 Έκκληση της συλλόγους για οικονομική ενίσχυση οικογένειας συναδέλφου
13/9/2017 Επιστολή σε Υπουργό Παιδείας για τη στέγαση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών
8/9/2017 Επιστολή της Υπουργό Παιδείας για την εγκύκλιο για τη λειτουργία Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων 2017-2018 που έχει σοβαρά σημάδια περιστολής συλλογικών δικαιωμάτων
5/9/2017 Επιστολή της τον Υπουργό Παιδείας για της συνδικαλιστικές άδειες μελών Δ.Σ. Συλλόγων και περικοπή αποδοχών
5/9/2017 Επιστολή σε Υπουργό Παιδείας για της δαπάνες για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων
29/8/2017 Ανακοίνωση για το θάνατο του συναδέλφου Σταύρου Καλλώνη
26/8/2017 Ανακοίνωση για το χρονοδιάγραμμα για την ομαλή έναρξη της της σχολικής χρονιάς που ανακοίνωση το Υπ. Παιδείας
25/8/2017 Επιστολή σε Υπ. Παιδείας για τη λειτουργία της επιτροπής επιλογής των υποψηφίων εκπαιδευτικών για απόσπαση της σχολικές μονάδες του εξωτερικούυ
11/8/2017 Ανακοίνωση για την απασχόληση εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελού χαρακτήρα του ΟΑΕΔ
10/8/2017 Συνάντηση με Υπουργό Παιδείας – Ανακοίνωση
2/8/2017 Ενημέρωση για τη λειτουργία κατασκηνώσεων του Υπουργείου Παιδείας στην περιοχή Ζούμπερι του Δήμου Μαραθώνα
31/7/2017 Αίτημα για συνάντηση με Υπουργό Παιδείας
20/7/2017 Ανακοίνωση για της απλήρωτους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
20/7/2017 Ανακοίνωση για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των εκπαιδευτικών μελών σχολικών επιτροπών
17/7/2017 Ανακοίνωση για τη δίχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση
17/7/2017 Ανακοίνωση για την ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών
14/7/2017 Ψήφισμα αλληλεγγύης στην Ηραιάννα Β.Λ.
14/7/2017 Κείμενο για την αναστολή λειτουργίας μειονοτικών σχολείων Θράκης
14/7/2017 Ανακοίνωση για υποβιβασμούς, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων
14/7/2017 Ανακοίνωση για εκπαίδευση ενήλικων κρατουμένων της φυλακές
Ιούλιος 2017 Ψήφισμα 86ης Γ.Σ. για την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στο νομό Ροδόπης
24/6/2017 Ψήφισμα 86ης Γ.Σ. για συμβασιούχους ΟΤΑ

Δράσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
22-23/5/2018 Συνέδριο για την Προσχολική Αγωγή και εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη
11/5/2018 4ωρη στάση εργασίας και συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για προσλήψεις στο δημόσιο
24/4/2018 Αίτημα προς Υπουργό Παιδείας για συνάντηση για το πρόγραμμα του ΙΕΠ «εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη»
28/3/2018 Κοινό αίτημα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
14-15/3/2018 Διημερίδα για τη μειονοτική εκπαίδευση στην Κομοτηνή
6/3/2018 Ημερίδα για την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στην Πάτρα
23/2/2018 Συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα της Προσχολικής Αγωγής και εκπαίδευσης
23/2/2018 Επιστολή προς εταιρείες για εκπτώσεις στους εκπαιδευτικούς
23/2/2018 Ανακοίνωση για τις ενέργειες του Δ/ντή Εκπαίδευσης Χανίων για τις δηλώσεις καταγραφής προτιμήσεων σχολείων
15/2/2018 Συνάντηση ΔΟΕ με τον Πρόεδρο του ΙΕΠ για το πρόγραμμα «πιλοτικές παρεμβατικές δράσεις υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης»
9-10/2/2018 Σύσκεψη αιρετών – Προέδρων και Ολομέλεια Προέδρων για την μοριοδότηση των σχολικών μονάδων
30/1/2018 Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για το ζήτημα της Προσχολικής Αγωγής και εκπαίδευσης
9/1/2018 Εκδήλωση για τον Νίκο Τεμπονέρα
15/12/2017 Ημερίδα για την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στο Βόλο
12/12/2017 Ημερίδα για την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στα Ιωάννινα
5/12/2017 Ημερίδα για την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στην Αλεξανδρούπολη
1/12/2017 Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας. Ανακοίνωση
28/11/2017 Ημερίδα για την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στη Φλώρινα
21/11/2017 Ημερίδα για την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στο Ρέθυμνο
20/11/2017 Ημερίδα για την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στη Ρόδο
16/11/2017 Αποστολή πρακτικού για τα σχολικά γεύματα
21/10/2017 Ολομέλεια Προέδρων
29/9/2017 3ωρη Στάση εργασίας για Σύλλογο Ικαρίας
28/9/2017 Συνάντηση με Υπουργό Παιδείας. Ανακοίνωση
25/9/2017 Αίτημα συνάντησης ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών
15/9/2017 Ανακοίνωση για τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα 16/9/2017 και 18/9/2017
7/9/2017 Ανακοίνωση για τις δράσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. στις 9/9
6/9/2017 Συνέντευξη τύπου
4/9/2017 Έντυπο προς συλλόγους για δήλωση ελλείψεων στα σχολεία
5/7/2017 Συγκρότηση Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. σε σώμα

Κινητοποιήσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
19/3/2018 Συνεχόμενες στάσεις εργασίας (έως Μάιο 2018) για τους Συλλόγους Ξάνθης και Ροδόπης για την εφαρμογή του προγράμματος«πιλοτικές παρεμβατικές δράσεις υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης»
17/3/2018 Ανακοίνωση για συνάντηση με τον Υπουργό για τους διορισμούς. Εξαγγελία κινητοποιήσεων
16/3/2018 Ημέρα απεργιακής δράσης. 3ωρη στάση εργασίας
2/3/2018 3ωρη στάση εργασίας και διαμαρτυρία για α δικαιώματα των εκπαιδευτικών
22/2/2018 Στάση εργασίας για το Σύλλογο Ροδόπης για την εφαρμογή του προγράμματος του ΙΕΠ
19/1/2018 Κοινή σύσκεψη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ για την εκπαίδευση
14/12/2017 Απεργιακή κινητοποίηση
5/12/2017 Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το δικαίωμα στην απεργία
24/11/2017 3ωρη στάση εργασίας και κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας για προσχολική αγωγή και εκπαίδευση
5/10/2017 Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού
27/9/2017 Ανακοίνωση για τη συμμετοχή στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔυ για την αξιολόγηση. Γνωμοδοτικό σημείωμα νομικής συμβούλου
19/9/2017 2ωρη στάση εργασίας στα πλαίσια κινητοποίηση ςτης ΑΔΕΔΥ
9/9/2017 Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στη Δ.Ε.Θ.

Κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ
30/5/2018 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση
16/5/2018 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση
11/5/2018 Στάση εργασίας
14/12/2017 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση
5/12/2017 Στάση εργασίας
17/11/2017 Συμμετοχή σε εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο
9/9/2017 Συμμετοχή σε διαμαρτυρία στη ΔΕΘ

Συμμετοχή σε δράσεις απεργίας- αποχής για την αξιολόγηση

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Ο Γενικός Γραμματέας

Τρούλης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου