Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γραφικών Τεχνών και 2ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων



Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γραφικών Τεχνών και το 2ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 8 Ιουλίου 2018 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με συνδιοργανωτές το Μουσείο Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (HELGRAMED) και το Σωματείο Επαγγελματιών Μεταξοτυπών Ελλάδος (Σ.Ε.Μ.Ε), με την υποστήριξη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Επιστημονικώς Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Αναπληρωτής Πρύτανη Καθηγητής κ. Ανδρέας Φωτόπουλος και μέλη ο επιστημονικός συνεργάτης του Μουσείου Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών Δρ. Γεώργιος Βλάχος, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης κ. Χριστόδουλος Γκαλτέμης, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας κ. Σταμάτης Μερσινιάς, και ο Πρόεδρος της HELGRAMED Δρ. Μάριος Τσιγώνιας.

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Σκοπός του Συνεδρίου είναι η επίτευξη ακαδημαϊκών και κοινωνικών συγκλίσεων και συνεργασιών στο διεπιστημονικό σημείο συνάντησης Τεχνών, Γραμμάτων, Πολιτισμού, Τεχνολογιών και Επιστημών.
Στα γνωστικά αντικείμενα του Συνεδρίου συμπεριλαμβάνονται η Ιστορία, η Τυπογραφία, οι Σύγχρονες Τεχνολογίες Γραφικών Τεχνών, οι Εκτυπώσεις, τα Υλικά των Γραφικών Τεχνών και η Συσκευασία.
Το συνέδριο θα διεξαχθεί από την Κυριακή 1 έως και την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018. Απευθύνεται σε Επιστήμονες και Επαγγελματίες των Γραφικών Τεχνών και της Συσκευασίας, Ιστορικούς της Τέχνης και της Τυπογραφίας, Τεχνολόγους Υλικών, Συντηρητές Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, Βιομηχανικούς Σχεδιαστές, αλλά και σε κάθε άλλον ενδιαφερόμενο για τις γραφικές τέχνες, τις εκτυπώσεις και την τυπογραφία.

2ο ΘΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Το 2ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 5 έως και το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018. Αποτελεί τη συνέχεια της επιτυχημένης περσινής διοργάνωσης του 1ου Θερινού Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών. Οι θεματικές περιοχές του περιλαμβάνουν τα αντικείμενα της Μεταξοτυπίας, της Χαρακτικής και της Λιθογραφίας-Όφσετ και απευθύνεται σε φοιτητές και πτυχιούχους Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολόγους Γραφικών Τεχνών, Γραφίστες και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο.
Για το Πρόγραμμα (δήλωση συμμετοχής και άλλες πληροφορίες) του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του 2ου Θερινού Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών μπορείτε να ενημερώνεστε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου, www.graphicarts-ioannina2018.gr.
Περισσότερες Πληροφορίες:
Γεώργιος Βλάχος, gvlachos@teiath.gr
Χριστόδουλος Γκαλτέμης, xristgalt@gmail.com
Σταμάτης Μερσινιάς, smersin@cc.uoi.gr
Μάριος Τσιγώνιας tsigonias@yahoo.gr

Ιωάννινα, 28 Μαρτίου 2018
Από την Διεύθυνση Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων

Πρόσθετες πληροφορίες


Κόστος συμμετοχής: Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.graphicarts-ioannina2018.gr
Σχετικός σύνδεσμος: http://www.graphicarts-ioannina2018.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου