Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Ν. Φασφαλής: Αρνήθηκα με την ψήφο μου να νομιμοποιήσω τα κενά που παρουσιάστηκαν στο ΚΥΣΠΕ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Ν. Φασφαλή
Ολοκληρώθηκαν, χθες, 20 Ιουνίου 2018, στο ΚΥΣΠΕ οι συνεδριάσεις που αφορούσαν τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2018-19.
Από τις 3519 αιτήσεις Γενικής Αγωγής ικανοποιήθηκαν 2427 ποσοστό 68,97% και από τις 254 Ειδικής Αγωγής ικανοποιήθηκαν 203 αιτήσεις ποσοστό 79,92%.
Είναι θετικό ότι φέτος πραγματοποιήθηκαν νωρίς ικανοποιώντας τη θέση του Κλάδου για έγκαιρες υπηρεσιακές μεταβολές.

Ως Αιρετός εκπρόσωπος του Κλάδου των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αρνήθηκα με την ψήφο μου να νομιμοποιήσω τα κενά που παρουσιάστηκαν στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο και επέμενα σθεναρά ότι αυτά δεν είναι τα πραγματικά κενά και δεν αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα του Σχολείου στο θέμα αυτό.
Πρέπει να κατανοήσει η πολιτική ηγεσία ότι τόσο η οικογενειακή κατάσταση, όσο και οι οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί, αφού αποτελούν κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και αυτοί, επιβάλλουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασής τους.
Όσον αφορά τις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις, για τις οποίες γίνεται πολύς λόγος, διατύπωσα για άλλη μια φορά ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δημιουργεί πολλές αδικίες και απαιτεί ριζικές αλλαγές για τις οποίες είμαι έτοιμος να συνεισφέρω με προτάσεις.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου που εργάστηκαν αψηφώντας κόπο και ωράριο για να πετύχουμε την πραγματοποίηση των αποσπάσεων πριν την λήξη της σχολικής χρονιάς.
Τέλος ως Αιρετός εκπρόσωπος των 75.000 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλώ την πολιτική ηγεσία αφού λάβει υπόψη της τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης να προχωρήσει πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε δεύτερη φάση αποσπάσεων ώστε να ικανοποιηθούν και οι περισσότερες των υπόλοιπων αιτήσεων.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, πιστός στις δεσμεύσεις μου και με βάση τις θέσεις του Κλάδου, θέλω να ξέρετε ότι θα συνεχίσω να παλεύω στο ΚΥΣΠΕ, με βάση τις αρχές της αντικειμενικότητας, της ισονομίας και της διαφάνειας ως Αιρετός εκπρόσωπος όλων σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου