Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Με αφορμή τις απολύσεις 24.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή τις απολύσεις 24.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Πραγματοποιούνται σε λίγες μέρες 24.000 και πλέον απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πολλοί από τους οποίους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για πάνω από 16 συνεχόμενα χρόνια σε κάθε γωνιά της χώρας μας -διαφορετική κάθε φορά-χωρίς καν να έχουν κατοχυρωμένα ούτε τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.
Οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας καλύπτουν, πλέον, πάγιες και διαρκείς ανάγκες-οργανικά κενά αφού από το 2010 έχουν αποχωρήσει πάνω από 30.000 εκπαιδευτικοί και δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπαίζει, από το 2015, 150.000 αναπληρωτές και αδιόριστους εκπαιδευτικούς, υποσχόμενη 20.000 μόνιμους διορισμούς και κατά τη διάρκεια της τετραετούς, σχεδόν, θητείας της δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε έναν. Και όπως ανακοίνωσε, ούτε τον Σεπτέμβρη του 2018 θα κάνει μόνιμους διορισμούς
Η πρωτοφανής αυτή ομηρία των συμβασιούχων -αναπληρωτών συναδέλφων μας πρέπει να σταματήσει. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο .
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει πια τις ανέξοδες υποσχέσεις της και τον εμπαιγμό των 150.000 αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών και να προχωρήσει άμεσα σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, καλύπτοντας τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Δελτίο Τύπου – Με αφορμή τις απολύσεις 24.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου