Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

14-11-11 Δηλώσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου μετά τη σύσκεψη για την ενημέρωση του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου

Δελτίο Τύπου
Δηλώσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μετά τη σύσκεψη για την ενημέρωση του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου
Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου:
Με δεδομένες τις εξελίξεις και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα, θεωρώ πολύ θετική συγκυρία την έλευση του κυρίου Αρβανιτόπουλου στο Υπουργείο Παιδείας.
Ο χώρος της Παιδείας ήταν αυτός στον οποίο δοκιμάστηκε και πέτυχε η συναίνεση. Ο κύριος Αρβανιτόπουλος είναι από τους βασικούς συντελεστές της. Δουλέψαμε επί μήνες θετικά  και με σημαντικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό και το εθνικό συμφέρον. Είναι ο κατ’ εξοχήν  χώρος που πρέπει να «συναντιόμαστε», είναι χώρος εθνικού συμφέροντος.
Ύστερα από ένα Σαββατοκύριακο δουλειάς με τον Αναπληρωτή Υπουργό και με την Υφυπουργό, είμαστε έτοιμοι να εισηγηθούμε στον Πρωθυπουργό τις αρμοδιότητες. Έχουμε κάνει και τις πρώτες βασικές επιλογές και στόχους.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη νέα κυβέρνηση:
Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο.  Στο Υπουργείο Παιδείας θα έλεγα ότι έχει τον τίτλο: «ο νόμος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης εφαρμόζεται απαρέγκλιτα» με στόχο να έχουμε αποτελέσματα μέσα στη χρονιά.
Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος:
Ο χώρος της Παιδείας είναι κατ’  εξοχήν ο χώρος της εθνικής συνεννόησης. Και όπως είπε η Υπουργός – την ευχαριστώ για τα καλά της λόγια – ο Τομέας Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε στη διαμόρφωση του νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ο οποίος ψηφίστηκε από ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και, ήδη, εφαρμόζεται. Σε αυτό το πνεύμα με την Υπουργό και την Υφυπουργό θα προχωρήσουμε ούτως ώστε τα ζητήματα της Παιδείας να τύχουν μιας ευρύτερης εθνικής συνεννόησης.
Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου:
Διατηρώ τις ίδιες αρμοδιότητες  που αφορούν στα σχολεία, δηλαδή Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Με πρόταση της Υπουργού θα αναλάβω και τα θέματα της Ομογένειας και  τις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.
Οι αλλαγές που έχουν ξεκινήσει στα σχολεία – θυμίζω ότι στηρίζονται στα ομόφωνα πορίσματα της Επιτροπής Μπαμπινιώτη και  είναι προϊόν συναίνεσης – μπορούν τώρα να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν και προσβλέπω σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό, ιδιαίτερα δε εκεί που «παντρεύεται» η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τα σχολεία, δηλαδή στο σύστημα πρόσβασης, να έχουμε συναίνεση.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου