Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση οριστικής τοποθέτησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών (2010), μέχρι 30/11/2011

Μπράτης Δημήτρης
Αιρετός ΚΥΣΠΕ 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Με αφορμή ερωτήματά σας, σχετικά με την οριστική τοποθέτηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2010, σας ενημερώνω για τα εξής:

1. Στον Ν.3848/2010 άρθρο 9 παρ.12 για την τοποθέτηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών προβλέπονται τα παρακάτω:
Μέχρι τη διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, ο νεοδιοριζόμενος εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τίθεται στη διάθεση της οικείας διεύθυνσης εκπαίδευσης και τοποθετείται προσωρινά με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης ύστερα από πρόταση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής και οριστικά στο τέλος της πρώτης διετίας κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων εντός της ίδιας περιοχής, όπως ορίζεται στις οικείες διατάξεις. Ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας σε σχολική μονάδα της περιοχής της πρώτης τοποθέτησης μετά το διορισμό δεν μπορεί να είναι μικρότερος των τριών ετών. Ο τρίτος χρόνος της υπηρεσίας μοριοδοτείται με το διπλάσιο του αριθμού μονάδων μετάθεσης της σχολικής μονάδας όπου υπηρετεί ο νεοδιοριζόμενος.
2. Επομένως, οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί του 2010 πρέπει να κάνουν μέχρι 30/11/2011 δήλωση οριστικής τοποθέτησης, συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο που απεστάλη στις Διευθύνσεις όλης της χώρας με την εγκύκλιο των μεταθέσεων , προκειμένου να πάρουν οργανική θέση.

Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου