Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΔΟΕ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πολυτεχνείο 2011


 

Αθήνα 14/11/2011

       
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πολυτεχνείο 2011
            Τριάντα οχτώ χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση των φοιτητών, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου όχι απλά παραμένουν επίκαιρα αλλά αποτελούν και σύγχρονα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται από τα απίστευτα άδικα οικονομικά μέτρα που έχουν εξοντώσει τον κόσμο της εργασίας.
            Η ιδιότυπη οικονομική κατοχή που έχουν επιβάλλει τα μνημόνια, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. στον ελληνικό λαό, με τη συνενοχή των Κυβερνήσεων που υλοποιούν τις πολιτικές τους, μπορεί να ανατραπεί μόνο με μαζικούς κοινωνικούς πανεργατικούς αγώνες, οι οποίοι θα έχουν άμεση αναφορά και συσχέτιση με τα αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.
            Το Πολυτεχνείο αποκτά τις δύσκολες αυτές ώρες μια ξεχωριστή διάσταση, δεν είναι μια απλή επέτειος. Είναι μια ιστορία γραμμένη στις καρδιές και τη σκέψη μας, ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο.
Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τιμούν τους ήρωες του Πολυτεχνείου που έκαναν πράξη τα μεγάλα ιδανικά, που απέδειξαν πως η βαθιά πίστη στη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία, μπορεί να ανατρέψει κάθε μορφής τυραννία.
Καλύτερη τιμή στο Νοέμβρη είναι σήμερα η πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων, η πάλη για υλοποίηση του διαχρονικού συνθήματος "ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".
Ας κατέβουμε λοιπόν όλοι στους δρόμους.
Ας διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
Ας ανατρέψουμε τις επικίνδυνες αντιλαϊκές πολιτικές
Ας θυμηθούμε εκείνους τους νέους, ας μιμηθούμε το παράδειγμά τους.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ
O ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ο.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου