Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα «διώχνει» τους Έλληνες από τα χωριά της Βορ. Ηπείρου!

Πρωϊνός Λόγος 

Έκοψε ακόμη και τη βοήθεια για τη μεταφορά μαθητών

Αλωνίζουν στην περιοχή Αλβανοί και Ιταλοί…



Πιο ορατός από ποτέ είναι ο κίνδυνος να ερημώσει εντελώς η Βόρειος Ήπειρος, αφού η Ελληνική Κυβέρνηση έκοψε τα χρήματα για τις μετακινήσεις των μαθητών στα ελληνικά σχολεία της περιοχής! Μέχρι τώρα, το Προξενείο Αργυροκάστρου μίσθωνε λεωφορεία, τα οποία μετέφεραν τους ελληνόφωνες μαθητές από χωριά του Βούρκου και της Δρόπολης σε μειονοτικά σχολεία μέσης εκπαίδευσης, αλλά αυτό σταμάτησε εξαιτίας έλλειψης πόρων!
Έτσι, αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, είναι ορατός ο κίνδυνος, όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν τις Ελληνικές σπουδές τους να φύγουν εντελώς από την Βόρειο Ήπειρο, ενώ κάποια άλλα, των οποίων οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα στείλουν στην Ελλάδα, θα σταματήσουν το σχολείο!
Η απόφαση του Προξενείου Αργυροκάστρου έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ανάμεσα στους Βορειοηπειρώτες, που βλέπουν, ότι το ίδιο το ελληνικό κράτος τους βάζει εμπόδια! «Είμαστε κοντά στο να φύγουν όλοι οι νέοι και να γίνει η Βόρεια Ήπειρος μια νεκρή πολιτεία» σημειώνουν ομογενείς.

Δεν δικαιολογείται…
«Η κίνηση αυτή του ελληνικού Προξενείου, δεν  μπορεί να δικαιολογηθεί με τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις  που περνάει η Ελλάδα. Ίσως το ελληνικό προξενείο θα εξοικονομήσει κάποια χιλιάρικα ευρώ, όμως οι αρνητικές συνέπειες στην παιδεία των βορειοηπειρωτών θα είναι δυσανάλογα μεγαλύτερες για το παρόν και το μέλλον» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ομογενειακή ιστοσελίδα www.deropoli.com.
Είναι προφανές, ότι η κίνηση της ελληνικής Κυβέρνησης είναι πέρα για πέρα άστοχη. Και αυτό γιατί, αντί να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο της Νότιας Αλβανίας, ουσιαστικά του δίνει την… χαριστική βολή.
Υπενθυμίζεται, ότι το ελληνικό κράτος δεν καταβάλλει τις συντάξεις του ΟΓΑ σε όσους μένουν μόνιμα στα χωριά της Βορείου Ηπείρου και «φυλάττουν Θερμοπύλες», αλλά μόνο σε όσους έχουν μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα!
Έτσι, αναγκάζει και τους λίγους Βορειοηπειρώτες να φεύγουν από την περιοχή της Νότιας Αλβανίας, ενώ πολλές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση να καταβάλλει το Κράτος συντάξεις μόνο σε έναν εκ των δυο Βορειοηπειρωτών, αν πρόκειται για ζευγάρι συνταξιούχων!
«Με τις κίνησες αυτές αποδεικνύεται, ότι το ελληνικό κράτος δεν ενδιαφέρεται πλέον για εμάς. Ας έκοβε κάτι από τους παχυλούς μισθούς των βουλευτών και των πρέσβεων. Δεν είναι δα και τόσα πολλά τα έξοδα για τη μεταφορά μαθητών» σημειώνουν με νόημα ομογενείς.

Προκλήσεων συνέχεια…
Και βέβαια, μόνο απορία προκαλεί το γεγονός, ότι το Ελληνικό κράτος κόβει τα κονδύλια για την μεταφορά των μαθητών, την ώρα που οι Αλβανικές προκλήσεις αυξάνονται στη Βόρειο Ήπειρο. Όχι μόνο οι «Τσάμηδες», αλλά και το ίδιο το Αλβανικό κράτος προκαλεί στυγνά τους ομογενείς.
Υπενθυμίζεται, ότι εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει «κύμα» μετοίκησης Αλβανών του Βορρά στο Νότο της χώρας. Δηλαδή, η Κυβέρνηση Μπερίσα δίνει οικονομικά κίνητρα στους κατοίκους βόρειων περιοχών να εγκατασταθούν μαζί με τις οικογένειές τους σε περιοχές όπου το ελληνικό στοιχείο είναι ακόμη ισχυρό, με σκοπό να… διαβρωθεί!

Τώρα και Ιταλοί…
Ακόμη μια απόδειξη της αδιαφορίας του Ελληνικού κράτους για τα τεκταινόμενα στη Βόρειο Ήπειρο είναι η ραγδαία αύξηση της Ιταλικής παρουσίας στην περιοχή. Να σημειωθεί, ότι πριν λίγες ημέρες ο Ιταλός πρέσβης στα Τίρανα και ο Ιταλός Πρόξενος Αυλώνας εγκαινίασαν κτίριο στο Αργυρόκαστρο, όπου θα στεγάζεται το Προξενείο Αργυροκάστρου, ενώ η Ιταλία δηλώνει ότι θα είναι παρούσα στην ανάπτυξη του αλβανικού νότου!
«Είναι εμφανές, ότι απειλείται έντονα το ελληνικό στοιχείο της Βορείου Ηπείρου. Οι Αλβανοί και οι Ιταλοί θέλουν να διώξουν από την περιοχή κάθε τι ελληνικό και σε αυτή τους την προσπάθεια αρωγός είναι το ίδιο το Ελληνικό κράτος!» λένε Βορειοηπειρώτες.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε ο «Π.Λ.», οι Αλβανοί σε συνεργασία με τους Ιταλούς ουσιαστικά… θάβουν τα αρχαιοελληνικά μνημεία της Βορείου Ηπείρου. Μάλιστα, οι Αλβανοί «βαφτίζουν» Ιλλυρικά όλα τα αρχαιοελληνικά μνημεία, προσπαθώντας να «σβήσουν» κάθε ίχνος ελληνικής παρουσίας στην περιοχή δια μέσου των αιώνων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου