Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Όλα τα απαραίτητα μέτρα για το 2011-2012 έχουν ήδη νομοθετηθεί

Ο κ.Βενιζέλος σε δηλώσεις του πριν από λίγο, σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός το τελευταίο διάστημα έχει υποβληθεί σε πολλές θυσίες προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει με επιτυχία τον "θανάσιμο κίνδυνο" που αντιμετωπίζει, και μάλιστα μέσα σε μία Ευρώπη που κλυδωνίζεται από την κρίση χρέους. Πρόκειται για μια "εθνική υπερπροσπάθεια" προκειμένου να βγει η χώρα αλώβητη από την κρίση, προσέθεσε.

Για το 2011 και το 2012, όλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν ήδη νομοθετηθεί και μένει να εφαρμοστούν, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να βοηθηθούν οι κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη, αλλά και να διορθωθούν τα λάθη που εντοπίζονται, είπε ο υπουργός.
Για την επόμενη τριετία, δηλαδή τα έτη 2013, 2014 και 2015, λόγω της σημαντικής βελτίωσης των δημοσιονομικών μεγεθών με τις πρόσφατες συμφωνίες, οι πιθανές επεμβάσεις με μέτρα θα είναι πολύ μικρότερες, της τάξης του 1% του ΑΕΠ ετησίως. Σημειώνεται ότι με σημερινό δημοσίευμά του το Εθνος εκτιμά το ύψος αυτών των μέτρων σε 7 δισ. ευρώ για την τριετία 2013-2015.
Για να δώσει ένα μέτρο σύγκρισης υπενθύμισε ότι μόνο τον Οκτώβριο, για να πετύχουμε τη συμφωνία "κουρέματος" του χρέους, πήραμε μέτρα ύψους 3% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου