Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Εκδήλωση με θέμα: «Καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών-γνωριμία με τη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση με θέμα: «Καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών-γνωριμία με τη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου».
Το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τα 1ο & 2ο Πρότυπα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Π.Τ.Δ.Ε, διοργανώνει την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011, στις 6.30μ.μ, εκδήλωση με θέμα: «Καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών-γνωριμία με τη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου» στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.
Η εκδήλωση απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης, στους μαθητές και τους γονείς. Γίνεται με σκοπό να αναδείξει τη σημασία που έχει η φιλαναγνωσία σε μια δύσκολη εποχή, που χαρακτηρίζεται από την κρίση των ηθικών αξιών, την αποξένωση των ανθρώπων, την απομάκρυνση από τη λογοτεχνία και την παράδοση.

Στόχος της εκδήλωσης είναι οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν ως υποστηρικτές, εμψυχωτές, συναναγνώστες και διαμεσολαβητές ανάμεσα στο βιβλίο και το μαθητή. Ταυτόχρονα οι μαθητές να αναπτύξουν την κριτική και δημιουργική τους σκέψη, να δραστηριοποιήσουν τη φαντασία τους και τέλος να εμπλουτίσουν την αισθητική τους καλλιέργεια.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με τους μαθητές η κορυφαία, πολυγραφότατη και δημοφιλής συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου.

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΝΙΚΗ-ΕΙΡΗΝΗ Β. ΛΑΜΠΡΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου