Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ούτε σήμερα (19-08-2013) συγκροτήθηκε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Παρεμβάσεις και ΕΡΑ επιλέγουν τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας

Αθήνα 19 Αυγούστου 2013
Ούτε σήμερα συγκροτήθηκε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Παρεμβάσεις και ΕΡΑ επιλέγουν τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας
Ελάχιστες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ενώ τα προβλήματα στην εκπαίδευση γιγαντώνονται, οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής ανευθυνότητας στη ΔΟΕ (Παρεμβάσεις-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΡΑ) εξακολουθούν να επενδύουν στα προβλήματα αντί να προσπαθούν για τη λύση τους.
Επιλέγοντας την αποχή από τις θέσεις ευθύνης – παρά το γεγονός ότι η εκλογική ετυμηγορία όπως καταγράφηκε υποδηλώνει τη βούληση των συναδέλφων για ενωτική δράση- αδιαφορούν για τα προβλήματα επιδιώκοντας -όπως νομίζουν- μικροπαραταξιακά οφέλη, στα «συντρίμμια» του κλάδου.
Είναι τραγικό οι δυνάμεις που στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (Παρεμβάσεις-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΡΑ) σχημάτισαν προεδρείο μειοψηφίας(!!), να αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Η παράταξη της Δημοκρατικής Συνεργασίας ουδέποτε αρνήθηκε να αναλάβει ευθύνες και να δώσει μάχες μαζί μ’ αυτούς που πιστεύουν σ’ ένα δημόσιο σχολείο που πραγματικά μας αξίζει.
Η ΔΗΣΥ έχει δηλώσει ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή πως θα συμμετέχει σε ένα Δ.Σ. στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις που εκφράζονται στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., καταλαμβάνοντας τις θέσεις ευθύνης που της αντιστοιχούν όπως έκανε πάντα.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που εμφανίζονται αδιάλλακτες, να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να συμβάλλουν στη συγκρότηση του Δ.Σ.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ
Από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου