Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, μετά τη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ

Δελτίο Τύπου

ypdvmth thumb other250 0Δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, μετά τη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ
Μετά τη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προέβη στην εξής δήλωση:
«Θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει. Αυτή ήταν, άλλωστε, και η απόφαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την 23η Ιουλίου.
Θέλω να πω, επίσης, ότι η διαδικασία των μετατάξεων, με την οποία θα καλυφθούν κενά από πλεονάζοντες, εξελίσσεται ομαλά και θα ληφθούν υπ’ όψιν και οι προτιμήσεις των εκπαιδευτικών.
Για την διαθεσιμότητα, για τους συναδέλφους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, έχει – όπως γνωρίζετε ήδη - ληφθεί μέριμνα, ώστε αυτοί που έχουν να κάνουν με επαγγέλματα υγείας, και αυτό είναι περίπου το 60% του αριθμού, να απορροφηθούν από Οργανισμούς του Υπουργείου Υγείας. Αλλά γίνεται μεγάλη προσπάθεια, ούτως ώστε και οι υπόλοιποι να απορροφηθούν από άλλους Οργανισμούς του Δημοσίου, αλλά και Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας που σχετίζονται με την κατάρτιση.
Θέλω ακόμη να πω ότι, επειδή σήμερα η ελληνική οικογένεια σηκώνει αρκετά βάρη και περνάει δυσκολίες, το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσθέτουμε βάρη, αγωνίες και ανασφάλεια, ιδίως όσον αφορά στο εκπαιδευτικό σύστημα.
Μέριμνα όλων και ιδιαίτερα ημών, πρέπει να είναι – και είναι - η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Εκπαιδευτικού συστήματος.
Αυτό σημαίνει ότι τα Σχολεία μας, τα Πανεπιστήμιά μας θα είναι ανοιχτά, οι Εκπαιδευτικοί θα είναι στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους και η ελληνική οικογένεια δεν θα έχει κανένα άγχος και καμία αγωνία».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου